De Dommeloever blijft groen

Ruim 6 jaar geleden, op 24 februari 2018, plantte DorpsGoed een notenboom aan de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel.  Op deze manier wilden we aandacht vragen voor de groene inrichting van de Dommeloever. Inmiddels is bekend geworden dat er definitief niet gebouwd gaat worden op deze plek. Dit is mede op advies van het Waterschap De Dommel en de Provincie Noord-Brabant. Wij zijn erg blij om te horen dat ons beeld van de groene Dommeloever na al die jaren zal worden behouden voor ons en onze kinderen.

De notenboom van DorpsGoed kan blijven staan en krijgt hopelijk een mooie plek in de gehele inrichting. Wij zijn benieuwd welke plannen de gemeente heeft om recht te doen aan deze ecologische verbindingszone.

DorpsGoed maakte zich al sinds 2012 sterk om dit mooie stukje van Sint-Michielsgestel niet te bebouwen. Projectontwikkelaar Heijmans had bouwplannen voor het stukje Dommeloever aan de Schijndelsweg, bij de voormalige Adrianusboerderij. Door een meerderheid van de gemeenteraad werd in 2019 een principebesluit genomen voor de mogelijkheid van bebouwing op deze plek. DorpsGoed was het daar niet mee eens en heeft toen tegen gestemd. Dat maakt dat wij nu extra blij zijn met het nieuws dat er niet gebouwd mag worden.

DorpsGoed is natuurlijk voor het bouwen van voldoende woningen voor onze jongeren en senioren in de gemeente. DorpsGoed vindt dat er nog voldoende plekken in de gemeente zijn waar dit kan worden gerealiseerd. Zowel voor reguliere woningbouw als flexwoningen. Wij zien die plannen dan ook graag tegemoet.


Lees eerdere berichten op onze website:
10-09-2017 – Groen perspectief voor centrum Gestel
10-02-2018 – De eerste boom voor groene Dommeloevers
25-02-2018 – DorpsGoed: plantte eerste boom op Dommeloevers