DorpsGoed: plantte eerste boom op Dommeloevers

Afgelopen zaterdag plantte DorpsGoed in een ijskoud zonnetje een eerste boom op wat voor DorpsDommeloever boomplantGoed groene Dommeloevers moeten blijven. Al sinds 2012 pleit DorpsGoed voor een groene inrichting van de Dommeloever aan de rand van het centrum van Sint-Michielsgestel.

De afgelopen tijd is het nieuwe centrum van Sint-Michielsgestel aardig uit de grond omhoog gekomen. De nieuwe supermarkt ontvangt zijn klanten en de eerste appartementen worden bewoond, maar DorpsGoed kijkt ook vooruit. Hoe zal het “eindplaatje” van het Gestels centrum eruit komen te zien? Mariska Sturkenboom, lijsttrekker van de partij: “Wij willen dat het centrum een mooie, groene  afronding krijgt. Wij denken dat dit heel goed bij het centrum, bij deze bijzondere plek en het prachtige achterland past; met deze eerste boom zetten wij de toon.”

1Vandaag bij DorpsGoed

Deze zaterdagochtend waren verslaggevers van het NOS-programma 1Vandaag ook op bezoek bij deze actie van DorpsGoed. Hun aanwezigheid had vooral te maken met een item dat zij maakten over de gemeenteraadsverkiezingen. Zij interviewden Mariska en de eerste namen op de kieslijst over het thema gemeenteraad en hoe de samenstelling van de kieslijst tot stand is gekomen. Doe je actief onderzoek naar de achtergronden van de mensen op je partij; vraag je hen een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen of vertrouw je op je eigen selectie? Mariska: “Sint-Michielsgestel is geen Rotterdam waar mensen elkaar niet kennen en waar te maken kunt krijgen met gelukzoekers. Mensen die bij ons actief zijn en op de lijst staan, zijn bekenden voor ons en zij zijn benaderd vanwege hun positieve betrokkenheid bij hun gemeenschap en de gemeente, daar is geen VOG voor nodig”

Wilt u reageren over dit onderwerp? Ga naar onze site www.dorpsgoed.nl, naar onze facebook pagina www.facebook.com/dorpsgoed, of neem contact op met Mariska Sturkenboom: m.sturkenboom@kpnmail.nl