Groen perspectief voor centrum Gestel

Nu de bouw in het nieuwe centrum van Gestel op stoom is gekomen, de AH-winkel in bedrijf is en de eerste appartementen bewoond gaan worden, kijkt DorpsGoed vooruit. Naast de bouwfasen die nog volgen in de komende twee à drie jaren denken wij ook aan het “eindplaatje”. Hoe zullen nieuwe en huidige bewoners het centrum gaan beleven? Hoe is het om op een plek te wonen waar dichte bebouwing en extra winkels voor toenemende drukte en activiteit zorgen?

Martijn van Meurs

Martijn van Meurs

Groene omgeving: Dommeloevers
Er is een goede mogelijkheid om de woonomgeving voor de omwonenden aangenamer te maken. Daarom kiest DorpsGoed voor een groene inrichting van de Dommeloevers; het braakliggend gebied aan de Schijndelseweg en de oever van de Dommel

In 2012 heeft DorpsGoed voor het eerst de groene variant aan de Gestelse gemeenteraad voorgelegd. Toen stemde de raad in om deze mogelijkheid op te pakken en te onderzoeken. Naast een groene inrichting kun je de rivier de Dommel beter zichtbaar maken en meer betrekken bij het centrum. Geef de oever een recreatieve functie en maak het mogelijk om nog meer te genieten van deze rivier: denk aan een terras met (beperkte) horeca en een aanlegsteiger voor kanovaren.

Niet meer wachten
De tijd is nu aangebroken om meer ideeën te verzamelen voor deze “groene Dommeloevers” en deze uit te werken. Op die manier kan ook dit onderdeel van het centrum Gestel op tijd klaar zijn: direct nadat dat alle bouwactiviteiten zijn beëindigd. DorpsGoed meent dat dit een mooie afsluiting is van het nieuwe Gestelse centrum.

Wilt u reageren over dit onderwerp? Ga naar onze site www.dorpsgoed.nl , naar onze facebook pagina, of neem contact op met Martijn van Meurs, via mvanmeurs@hetnet.nl ( tel.0649 315 308.