Wat wordt er gebouwd in Middelrode?

Er komen honderd woningen in Middelrode. Het college heeft ingestemd met een plan van projectontwikkelaar Ruimte voor Ruimte en Laarzicht BV.

Mooi, woningbouw in onze gemeente!

Mariska Sturkenboom: “Woningbouw in onze gemeente is zeker mooi. Het zorgt voor levendigheid in onze dorpen en meer mensen krijgen zo de mogelijkheid in onze dorpen te wonen. Maar we hebben nog wel wat vragen over de plannen.

Wat zijn die vragen dan?

Mariska: “We zijn heel benieuwd wat voor den soort woningen daar komen. De ontwikkelmaatschappij Ruimte voor Ruimte houdt zich vooral bezig met grote percelen met grote woningen. Geen starterswoningen, sociale woningbouw, enzovoort. We zouden graag zien dat hier nu eens andere soorten woningen komen. Tiny houses en dat soort initiatieven.”

Is daar behoefte aan?

Mariska: “Er is zeker behoefte aan. Elke maand krijg ik wel een vraag of dat ergens in onze gemeente kan. We hebben de raad gevraagd Tiny Houses mogelijk te maken, maar PPA, CDA en VVD willen dat niet. En we begrijpen niet zo goed waarom. Je hoeft geen honderd Tiny Houses neer te zetten. Tien is ook goed. Laat mensen zelf iets bouwen, er is zoveel mogelijk!

We roepen het college op de ontwikkelaars echt aan te sporen dit soort initiatieven ook mee te nemen.”

Wil je reageren? Stuur een mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld