Verkeer is overal om ons heen. En het kan grote invloed hebben op je woongenot. Vooral auto’s die hard door de straat komen, zijn gevaarlijk en geven geluidsoverlast. Dat moet toch anders kunnen?

Wat is het probleem?

Diny Pennings: “De afgelopen jaren heb ik me heel veel bezig gehouden met verkeer en het blijkt steeds weer dat omwonenden heel goed weten wat er op straat gebeurt. Ze zien toch vaak auto’s hard langs rijden, fietsers die in de knel komen. En dat geeft een onveilig gevoel voor mensen. Kinderen worden belemmerd in hun ontwikkeling omdat ze niet zelfstandig naar school kunnen en dat is jammer. We moeten echt kijken of we in onze dorpen anders met verkeer om kunnen gaan.”

Wat zou je willen?

Diny: “Het zou helpen als de auto in de wijken te gast is. Nu wordt de straat helemaal op de auto ingericht waardoor auto’s snel kunnen rijden. Als auto’s te gast zijn, moeten ze zich aanpassen aan fietsers en wandelaars. Dat heeft echt effect op hoe het verkeer zich gedraagt. Dat kan niet overal, maar wel in veel woonwijken. Maar je ziet in verschillende dorpen ook op meer doorgaande wegen deze inrichting van de weg ontstaan ”

Hoe gaan we dat doen?

Diny: “DorpsGoed wil graag dat er geld wordt weggezet om deze ontwikkeling mogelijk te maken. De gemeente kan dan, in samenspraak met de buurt, de problemen aanpakken. Want er zijn zeker nog heel wat verkeersuitdagingen in onze gemeente. Ik denk alleen al aan de Sassenheimseweg in Berlicum of de staat van de wegen in Gemonde. En niet te vergeten het verkeer in het centrum van Sint-Michielsgestel.”

Wil je meepraten? Stuur een bericht naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld