DorpsGoed: Investeer in mensen in 2022!

De gemeenteraad heeft 1 juli gesproken over de kadernota. In die nota staan de voorstellen voor de plannen voor 2022. Als de gemeenteraad de kadernota heeft aangenomen worden die plannen opgenomen in de begroting.

Een belangrijk moment dus waarop de plannen voor de gemeente voor komend jaar besproken worden.

Wat zijn de plannen voor komend jaar?

Mariska Sturkenboom: “Die zijn er niet zoveel. Daarmee wordt het het tweede jaar op rij waarin weinig gebeurt. Van afgelopen jaar snappen we dat wel vanwege corona. Voor komend jaar zijn er verkiezingen gepland. Je kunt zeggen, we doen dan niet zoveel meer. Maar omdat 2020 en 2021 ook al lastige jaren waren, blijft er wel héél veel liggen. Vooral aan de menskant, zeg maar.”

Hoe bedoel je dat?

Mariska: “In 2020 was er geld over. De keuze is door de PPA, VVD en CDA gemaakt om dat geld deels te gebruiken voor sporthal de Run. Er moet daar zeker wat gebeuren, maar DorpsGoed vindt dat je bij de mensen moet beginnen. Binnen de verenigingen zijn grote zorgen over de terugloop van leden. Veel mensen hebben de afgelopen periode van hun vrije zondag of zaterdag genoten zonder sport. En die blijven nu liever andere dingen doen dan sporten in een team. Het lijkt ons beter eerst met deze issues aan de slag te gaan dan te investeren in stenen. Investeer in mensen!”

En verder?

Mariska: “we hopen dat het college ook oog houdt voor de gezondheidszorg. Onze jongeren hebben aandacht nodig, die hebben het afgelopen jaar veel moeten laten voor de algemene gezondheid van ons allemaal. Onze ouderen zaten soms in de knel. We moeten bijkomen van een heftig jaar. En als mensen daar hulp bij nodig hebben, moeten ze die kunnen vinden. Dus als de gemeente ergens geld aan uit moet geven, is het aan die zorg. De verenigingen, clubs, vrijwilligers en professionele organisaties die dat verzorgen, verdienen aandacht en geld. Dat zit onvoldoende in deze kadernota, daarom hebben we tegen gestemd.”

Wil je meepraten? Stuur een bericht naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld