Miriam, Bart en Marlous over gezin, wonen en politiek!

Miriam Cooijmans, Bart Langens en Marlous Meis staan op de kieslijst van DorpsGoed. Ze vertellen waarom ze juist naast hun baan, gezin en vrijwilligerswerk ook nog tijd voor DorpsGoed maken.

Veel bezigheden op een dag voor jullie allemaal?

“Ja”, lacht Marlous, “dat kun je wel zeggen. Mijn dagen zijn al gevuld met twee kinderen en de derde is onderweg, de haaklessen die ik geef en de planten bibliotheek. Dat laatste heb ik even stopgezet. Maar ik zet me nog steeds in voor de buurtvereniging in onze wijk.”

Miriam is 33 jaar en woont met vriend en kinderen in Den Dungen. Geboren en getogen Dungense en altijd actief geweest in het dorp. “De omgeving waar je woont en welke voorzieningen er in de buurt zijn, zijn heel belangrijk. Dat soort dingen wordt toch in de politiek geregeld, dus daarom is het tijd om me daar mee te bemoeien, naast alles wat ik al doe.”

En voor Bart geldt dat ook: “door ontwikkelingen in onze buurt, zag ik wat er op het gemeentehuis allemaal besloten wordt. Ik vind daar wat van en dus wil ik me bemoeien met de politiek. Het geluid van jonge gezinnen moet ook gehoord worden. Vandaar dat ik naast baan en gezin tijd vrij maak voor DorpsGoed.”

Bart, je geeft aan dat je in aanraking kwam met besluiten op het gemeentehuis, vertel daar eens wat over.

Bart: “Achter ons huis staat de oude bibliotheek in Den Dungen. Daar staan grote oude bomen en die dreigden weggehaald te worden. Samen met mijn buurman heb ik ingesproken in de raadsvergadering. We maakten ons zorgen over de verstening in onze wijk. Dat heeft geholpen om de raad een besluit te laten nemen waarbij goed gelet werd op die bomen. En zo ben ik ook in aanraking gekomen met DorpsGoed. Ze zijn bij ons komen kijken, hebben kritische vragen aan de wethouder gesteld en gezorgd dat er aandacht is voor groen en het karakter van het dorp en de wijk. Dat ondersteun ik graag. En nu zijn we vooral bezig met de kindcentra en scholen in de gemeente.”

Miriam, kindcentra, dat staat bij jou ook hoog op de agenda.

Miriam: “Ja, dat klopt. We zien dat in Den Dungen de Integrale Kindcentra niet meer mogelijk zijn omdat de scholen en kinderopvang uit hun jasje groeien. Nu zitten kinderen verspreid over locaties en dat is jammer. Niet alleen voor het gedoe dat je op meerdere locaties kinderen moet gaan halen en brengen. Maar vooral omdat het prettig is als je als kind een vertrouwde omgeving hebt waar je naar toe gaat vanaf dat je heel klein bent. Waar ook je broertjes of zusjes zijn, waar je de juffen en meesters al eens gezien hebt. Dat is nu minder. Verder zien we dat de Bolster graag nieuwbouw wil in Gestel. Dat moet ook echt snel gaan gebeuren. Dan is er ook weer plaats voor woningbouw daar. De school in Gemonde gaat samen met de Stek. Ik hoef niet uit te leggen waarom een school in een dorp als Gemonde belangrijk is. Een basisschool is echt een voorziening die nodig is om een dorp leefbaar te houden. Scholen zijn echt de toekomst en DorpsGoed maakt zich al jaren druk om goede schoolvoorzieningen. Dus dat past prima bij mij!”

Marlous, waar zet jij je voor in bij DorpsGoed?

Marlous: “Nou, ik ben erg begaan met het groen in onze dorpen, daarom heb ik ook de planten bibliotheek. Maar misschien nog wel belangrijker is duurzaamheid in het algemeen. Hoe gaan we om met afval, wat doen we aan natuur in onze omgeving. Hoe zorgen we voor biodiversiteit. Dat vind ik belangrijk en ik zie dat DorpsGoed dat als plaatselijk partij ook hoog in het vaandel heeft. Verder hoop ik dat we niet alleen meer biodiversiteit krijgen in de natuur, maar ook onder de mensen. Het is toch heel leuk en inspirerend om met veel soorten mensen in onze dorpen te wonen? Door meer divers, duurzaam te bouwen, kunnen we dat ook voor elkaar krijgen. En DorpsGoed heeft daar echt ideeën zoals onder andere Tiny Houses.”

Kortom, genoeg reden voor Bart, Marlous en Miriam om zich bij DorpsGoed aan te sluiten. Op 16 maart 2022 kun je op hen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen als hun ideeën je aanstaan!

Wil je weten wie er nog meer op de kandidatenlijst staan?

Onze kandidaten voor de verkiezingen van 16 maart 2022 – Dorpsgoed.

Wil je je ook aansluiten bij DorpsGoed?

https://www.dorpsgoed.nl/lid-worden/

Kijk voor ons verkiezingsprogramma op 

Partijprogramma 2022-2026 – Dorpsgoed

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld