Den Haag en Gestel, wat hebben die met elkaar te maken?

Eindelijk stonden ze dan op het bordes afgelopen maandag, het nieuwe kabinet. Niet voltallig door coronamaatregelen, maar eindelijk kunnen ze aan de slag in Den Haag.

In Den Haag worden veel beslissingen genomen die invloed hebben op ons leven. Maar misschien nog wel meer invloed heeft de gemeente op ons leven. Zodra je naar buiten loopt, loop je het domein van de gemeente in. Wegen, woningbouw, natuur, recreatie, ondernemen. Kortom, je hele omgeving wordt door de gemeente ingericht. 

Niet alleen buiten, ook meer persoonlijke zaken worden door de gemeente geregeld of betaald: voorzieningen voor als je zorg nodig hebt, als je hulp nodig hebt omdat je ouder wordt, als je kind zorg nodig heeft, een bijstandsuitkering. Het ligt allemaal bij de gemeente.

Daarom zijn gemeenteraadsverkiezingen belangrijk.

Want waar de gemeente meer of minder geld aan uitgeeft, bepaalt het bestuur van de gemeente. En dat is de gemeenteraad met de wethouders.

DorpsGoed maakt zich soms zorgen over het sociale, of minder sociale karakter van onze gemeente. We zijn er steeds scherp op dat het armoedebeleid er voor zorgt dat mensen ook uit de armoede kunnen komen. Dat kinderen zo min mogelijk de dupe zijn van armoede. En dat geld voor zorg terecht komt waar het hoort.

Waar DorpsGoed zich ook zorgen over maakt is het feit dat er uit Den Haag minder geld richting gemeenten komt. Daar maakt het college zich ook zorgen over. Gemeenteraad en college trekken samen op om in Den Haag de stem te laten horen van gemeenten als Gestel. Nu maar hopen dat er in Den Haag meer geld gereserveerd wordt om alle taken die de gemeente gekregen heeft, goed uit te kunnen voeren.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld