Beekveld, hoe lang mag een wijk een rotzooi blijven?

DorpsGoed heeft in de zomer van 2021 veel inspanning gepleegd om samen met de buurt een speelgelegenheid in de wijk Beekveld te realiseren. Ondanks veel toezeggingen is er nog steeds niets gebeurd met een speelveldje. Maar nu bleek ook dat de toegang tot de wijk nog steeds zeer beperkt is. Ook voor hulpdiensten. Dat roept bij ons de vraag op hoe lang je in de rotzooi kan zitten van een nieuwbouwwijk?

Diny Pennings: “We zijn samen met de buurt nogmaals in gesprek gegaan met de wethouder over een speeltuintje. Daarbij krijgen we steeds te horen wat de bewoners ook al jaren horen: De wijk is in aanbouw, het gaat in de toekomst gebeuren. Maar sommige mensen wonen hier al 8 jaar. Dus zij zitten al zolang in een wijk die nog steeds niet de faciliteiten biedt die beloofd zijn. En de slechte bereikbaarheid voor de hulpdiensten is dan wel weer een nieuw dieptepunt.”

Diny: “We gaan in ieder geval weer actie ondernemen in de raad en vragen stellen over de veiligheid van bewoners in deze wijk. Er is al zo vaak aangegeven dat er zaken anders moeten, de hele raad moet zich nu maar eens uitspreken over verkeer, veiligheid en leefbaarheid in deze wijk!”

Wil je hier over meepraten? Stuur een mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld