Wonen in het centrum van Den Dungen met de winkel op de hoek!

Een onfortuinlijke brand verwoestte twee winkels in het centrum van Den Dungen. Twee Dungense ondernemers die niet meer verder konden met hun winkel. Het lijkt al weer lang geleden want er is zoveel meer gebeurd sinds 2018. Deze pech heeft er voor gezorgd dat er nu wel ontwikkelingen mogelijk zijn op de hoek van het Heilig Hartplein en de Grote Molenstraat, eerder dan verwacht.

Er komen appartementen en er worden een paar huizen gebouwd. In het centrum, dat lijkt DorpsGoed prima.

In de raadsvergadering van 12 oktober heeft de gemeenteraad ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan voor de bouw van de appartementen op de plek van de winkels van Mies Sschuurmans en Joop Donkers. Een mooi plan met appartementen voor starters, maar waar qua duurzaamheid nog wel wat aandacht voor mag komen.  Denk aan het plaatsen van zonnepanelen bij aanvang in plaats van achteraf bijvoorbeeld.

Bij Grote Molenstraat 1 gaat ook het een en ander veranderen. Op de binnenplaats kunnen een aantal woningen komen. En in plaats van een groothandel komt er een winkelbestemming. Prima, binnen het centrum van Den Dungen een nieuwe winkel lijkt ons een toevoeging.

Wel heeft DorpsGoed bij het college aangedrongen op duidelijkheid rondom het parkeren. Meer woningen, is meer auto’s. Maar vooral het parkeren rond de winkel is een punt van aandacht. We gunnen de ondernemer op die plek veel klanten, maar wat zou het fijn zijn als die allemaal met de fiets of lopend komen, zodat er bij de omliggende woningen geen overlast is met parkeren.

Fijn dat deze ontwikkeling er komt in Den Dungen. Zeker nu het college heeft aangegeven dat de ontwikkelaar de onduidelijkheid rond de overdrachtsbelasting snel uit de lucht neemt. Dus wat DorpsGoed betreft: Aan de slag!

Wil je laten weten wat je hier van vindt? Mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld