Plannen, praten en bouwen. Was het maar zo makkelijk.

In Sint-Michielsgestel is café Shooters al weer een tijdje dicht. En voor de buurt is het prettig dat er geen nieuwe horecagelegenheid in komt. Er was best overlast van het café in het weekend.

Een projectontwikkelaar heeft de grond en het pand gekocht en wilde daar groots ontwikkelen met hoogbouw. Dat zagen de buurt en de gemeente niet zitten. Dus kwam er een ander plan: 2 huizen, 4 starterswoningen en in het gebouw van Shooters/’t Smidje komen 5 appartementen.

De gemeente vraagt de projectontwikkelaar de dialoog met de buurt te voeren. Dat is nog niet zo lang gebruikelijk. En daar gaat het mis. De projectontwikkelaar vindt dat de dialoog goed gevoerd is en de buurt vindt van niet. Dus die zijn niet blij met het plan, de voortgang of de contacten. Allemaal redenen voor hen om bezwaar te maken tegen het plan.

In de gemeenteraad is er lang over gediscussieerd. 

Mariska Sturkenboom: “Dat klopt. Als raad vinden we dat er meer tijd in die dialoog gestopt moet worden. Daarmee kun je wellicht bezwaren van omwonenden voorkomen. Het proces na de vaststelling van het bestemmingsplan gaat dan hopelijk sneller. En zo wordt er sneller gebouwd. Dus we verwachten dat er minder bezwaren komen als het college en de projectontwikkelaar nog een keer met de buurt overleggen.”

Wat betekent het nu voor het plan aan de Duifhuisstraat?

Mariska: “Het betekent dat het bestemmingsplan nog niet is vastgesteld en dat het huiswerk overnieuw moet. De ontwikkelaar en de buurt kunnen nog eens om de tafel. En het zou mooi zijn als zo wat bezwaren weggenomen kunnen worden. En dat de bewoners een beter gevoel krijgen bij de plannen, met eventuele aanpassingen. En dat vraagt een flexibele opstelling van beide kanten. We hopen dat  in de toekomst meer tijd voor de dialoog wordt gemaakt dan tot nu toe. Dan kunnen we echt gaan bouwen voor de toekomst”.

Wil je hierover meepraten? Mail naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld