Wijkplein in Gestel, daar wil je bij zijn!

Het heeft lang geduurd, maar 25 september 2021 was het eindelijk zo ver: de opening van het wijkplein in Gestel aan het Margrietplein.

Onder grote belangstelling werd het wijkplein geopend en kon iedereen een kijkje nemen in de woning op nummer 53 die nu als wijkplein gebruikt wordt. Een plek waar iedereen kan binnenlopen én buiten aan de gang kan.

Naast een handwerkclub, mensen van Bint en koffie-ochtenden, vind je er ook een geweldige moestuin. Die moestuin is ook geopend: het Piet van de Langenberghofje. Dankzij het stukje grond van Piet van de Langenberg is er midden in de wijk een groot stuk moestuin. Vrijwilligers zorgen voor de planten en bloemen. En vanaf volgend jaar wordt er biologische groente verbouwd die dan ook te koop is.

Over de locatie van het wijkplein is veel gepraat in de afgelopen jaren. De kledingbank past namelijk niet in het geheel, die zit in de oude kantine van SCI. Het is jammer dat het niet meer bij elkaar zit, zo kreeg je meer aanloop. 

DorpsGoed heeft nog geprobeerd het college zo ver te krijgen alles naar de Beekvliet boerderij te krijgen. Dan kon alles bij elkaar zitten. Het is niet gelukt.

We wensen iedereen in Gestel veel plezier bij het Wijkplein. Het zorgde op 25 september in ieder geval voor reuring in de buurt met al die vrijwilligers die zich zo inzetten!

Wil je hierover meepraten? Mail naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nlAltijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld