Werken en studeren, maar wat als je niet kunt werken?

Veel jongeren grijpen de kans te gaan studeren. De overheid draagt financieel een klein steentje bij. Maar dat is niet genoeg om van te leven, dus veel studenten hebben een bijbaantje.

Een centje bijverdienen en je leert er veel van! Maar wat als je niet kunt werken naast je studie omdat je een beperking hebt? Hoe kom je dan aan genoeg geld om in je levensonderhoud te voorzien?

Gelukkig is er een regeling vanuit de rijksoverheid die door de gemeente wordt uitgevoerd.

Groen Links stelde in de raadsvergadering van 16 september een aantal vragen over deze regeling en hoe de gemeente deze uitvoert.

De studenten in onze gemeente die niet kunnen werken naast hun studie, krijgen een toelage van 308,20 per maand. Elk half jaar vragen ze dat opnieuw aan als dat nodig is. Het blijkt dat dit binnen de gemeente Sint-Michielsgestel goed geregeld is.

Er maken binnen onze gemeente maar vijf mensen gebruik van deze regeling.

DorpsGoed vindt het belangrijk dat iedereen die steun nodig heeft van de overheid, deze ook krijgt. Vandaar dat we er hier aandacht aan besteden. Studeer je en kun je door je beperking niet werken naast je studie? Dan heb jij misschien ook wel recht op geld via deze regeling.

Voor de gemeente zijn het niet al te grote bedragen, maar voor de studenten in kwestie kan het net het verschil maken tussen wel of niet kunnen studeren. En dat diploma zorgt er dan voor dat je makkelijker een baan vindt die bij je past. Zo kom je minder snel in een uitkering terecht!

Wil je hierover meepraten? Mail naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld