Moooi! Dat willen we meer!

Het fietst toch anders, door een tunnel met kleur en waar wat te zien is. Een mooi initiatief van kunstenaars en gemeente om de fietstunnel van Sint-Michielsgestel naar Den Dungen mooi te maken. Vrijwilligers, kunstenaars, mensen van de dagbesteding, Cello, Kentalis en nog veel meer organisaties helpen mee de tunnel tot een kunstwerk te maken.

Mariska Sturkenboom: “Echt een goed initiatief. In plaats van een grijze bak, fiets je nu een feestje in! En het is nog niet eens klaar. Dat fietst echt anders.

Het is ook een mooi voorbeeld hoe kunst verbindt. Al die organisaties die meedoen, maar ook de gesprekken over de fietstunnel in de dorpen zijn leuk.”

Dat willen we meer!

Mariska: ”Ja, dat willen we meer. Naar voorbeeld van Den Bosch ook. We zien daar dat bij bovengrondse containers de omgeving mooier wordt gemaakt. Dat zorgt voor een heel ander aangezicht in de stad. Het zou mooi zijn als we dit soort plekken in onze gemeente ook wat mooier kunnen maken. Het beïnvloedt vaak het gedrag van mensen op die plaatsen.”

DorpsGoed vindt het een goed idee kunst op deze manier in het straatbeeld te zetten. En hoe leuk is zo’n project voor al die makers! Dus we gaan eens kijken of er meer van dit soort projecten kunnen komen. Bij deze al een eerste oproep aan de gemeente!

Wil je hierover meepraten? Mail naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld