Achteruit of vooruit door het centrum?

Er is van alles te doen over de bevoorrading van de winkels in het centrum van Sint-Michielsgestel. Groot verkeer in een wandel- en fietsgebied is altijd gevaarlijk en daarom is er terecht aan de bel getrokken.

In de gemeenteraad van 16 september is er dan ook een motie aangenomen van CDA, VVD en PPA om wat te doen aan de situatie. DorpsGoed is het eens met de strekking van de motie en heeft voor gestemd.

Wat gaat er gebeuren?

Mariska Sturkenboom: “DorpsGoed vindt dat er iets moet gebeuren rond de situatie die er nu is. Er rijden bevoorradingsauto’s achteruit over een stuk waar ook fietsers en wandelaars komen. Dat is niet veilig. Volgens het college wordt er gewerkt aan een oplossing. Eigenlijk ook de oplossing die nu door de gemeenteraad is voorgesteld.”

En hoe ziet dat er uit?

Mariska: “Er wordt bekeken of er laad en losplaatsen op een andere plek kunnen komen, zodat de auto’s niet die straat in hoeven. En er wordt bekeken of er met vensters gewerkt kan worden. Dus dat er binnen bepaalde tijden of dagen wagens mogen laden en lossen. 

Eigenlijk vinden we dit wel heel gedetailleerd voor een motie, maar we willen de oproep steunen om aan de slag te gaan.”

En gaat dat gebeuren?

Mariska: “Het schijnt dat het college al van deze zaken op de hoogte was en dat er zo’n voorstel aankomt, dus er gaat iets gebeuren. Nu is alleen nog onduidelijk wanneer dat is, dus op die toezegging wachten we nog.”

Wil je hierover meepraten? Mail naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld