Weer de Raadskamer in Gestel, of nog steeds?

Er blijven maar vragen ontstaan over de verkoop van de grond bij ‘De Raadskamer’ in het centrum van Sint-Michielsgestel.

Er zijn uitspraken van de rechter die twijfel zaaien bij hoe de aanbesteding nu is verlopen. Waarom is er geen taxatie gedaan? Vragen, vragen, vragen.

Wat willen DorpsGoed en andere partijen nu eigenlijk weten?

Mariska Sturkenboom: “Er zijn een vragen over de financiële afwikkeling van het geheel. Bijvoorbeeld: de gemeente heeft al lang geleden grond verkocht aan Heijmans op die plek. Daarna is het teruggekocht. Toen is de grond weer verkocht aan Van Wanroij. We willen inzicht in die transacties. Vooral omdat het moeilijk blijkt te achterhalen wat de achterliggende gedachte achter de taxaties is geweest. Taxaties die de basis waren voor het exploitatieplan waar nu zoveel over te doen is.”

Waarom blijven jullie hier maar over bezig?

Mariska: “Als raadsleden hebben we onder andere een controlerende taak. Als wij dat niet doen, is er niemand die oplet wat het college doet. Buiten een aantal kritische burgers natuurlijk! Het kan niet zo zijn dat er geld is blijven liggen, terwijl op dit moment OZB fors verhoogd is en er echt keuzes gemaakt moeten worden waar de gemeente wel en niet geld aan uitgeeft.”

En nu?

Mariska: “We blijven vragen naar informatie over de Raadskamer. Ook naar de besluiten die er genomen zijn door het college én de gemeenteraad. Dan kunnen we daar voor de volgende keer in ieder geval van leren. Is het niet omdat er iets mis gegaan, dan toch wel in de informatievoorziening vanuit het college. En het blijkt best lastig om alles boven water te krijgen, dus aan de vastlegging kan ook nog wat verbeterd worden in de toekomst!”

Wil je reageren? Stuur een mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld