Wanneer komt ‘De Stek’?

Plannen genoeg voor een mooi nieuw dorpshuis in Gemonde en nu ligt het stil. De planning voor de school kan in de kast en we moeten even afwachten. En dat is jammer. We spreken Diny Pennings hierover.

Wat is er aan de hand?

Diny Pennings: “Het heeft lang geduurd, maar eindelijk zouden de plannen voor ‘De Stek’ in Gemonde uitgevoerd gaan worden. De planning was besproken en de school had al bedacht hoe ze alles gaan doen. Nu blijkt dat het niet zo gemakkelijk is een aannemer te vinden. En dat is wel jammer want dit is een project dat juist door veel inwoners van Gemonde gedragen wordt.”

Waar komt de vertraging vandaan?

Diny: ”net als veel mensen die willen verbouwen of bouwen, loopt de gemeente tegen de kraptes aan die in de bouwwereld op dit moment spelen. Personeel, bouwmateriaal, etc. Dus de aannemer kan gewoon niet eerder beginnen. De gemeente kan hier ook niets aan doen. Maar het geeft wel aan waar we de komende jaren mee te maken krijgen bij de bouw.”

Zorgelijk?

Diny: “Ja, toch wel. En als er dan door andere redenen vertraging in een proces wordt opgelopen, worden bouwkosten alleen maar hoger. Dat zien we bijvoorbeeld ook bij het centrumplan in Gestel. We vinden bij DorpsGoed dan ook dat er alles aan gedaan moet worden om processen snel te laten verlopen. Dat kan door ambtelijk alles goed te doen, maar vooral door mensen van te voren mee te nemen in plannen. Niet pas communiceren als er al onomkeerbaar besloten is. Dus betrek mensen bij de plannen. Dat is overigens bij ‘De Stek’ goed gelukt!”

Wil je meer weten of meepraten? Mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld