Verkiezingen, Alweer?!

We hebben nog niet eens een nieuwe regering in Den Haag en we hebben het al weer over verkiezingen? Ja, dat klopt. Want in maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Meestal leeft dat veel minder dan de landelijke verkiezingen. En dat is eigenlijk best raar. Want zodra je een voet buiten de deur van je huis zet, heb je met de gemeente te maken en niet met de regering in Den Haag. We praten met Mariska Sturkenboom (fractievoorzitter) en Riny Schakenraad (voorzitter) over wat de gemeente nu allemaal doet en wat jij als inwoner daar voor invloed op hebt.

Waar gaat de gemeente dan over?

Mariska Sturkenboom: “De gemeente bepaalt het beleid over woningbouw, over groen in je omgeving, over vergunningen voor bedrijven, over scholen, kinderopvang, onderhoud van wegen, plaatsen van windmolens. Al dat soort zaken. Dus als de fietspaden of wegen niet goed zijn, moet je bij de gemeente zijn. Alles wat je om je heen ziet: woning, buurt, dorp, daar gaat de gemeente over.

Maar tegenwoordig ook over jeugdzorg, ouderenzorg en zorg voor langdurig zieken en mensen met een beperking.”

En hoe heb je daar dan invloed op als inwoner?

Mariska: “Als inwoner kun je de lokale politici kiezen, dat doe je eens in de 4 jaar. Maar je kunt ze ook aanspreken op zaken die voor jou belangrijk zijn. Zo krijgen we bij DorpsGoed wekelijks vragen van mensen die iets met ons willen bespreken. Daar gaan we altijd op in.

DorpsGoed zit in de gemeenteraad en zorgt er zo voor dat de stem van de mensen die hetzelfde gedachtengoed hebben ook gehoord wordt. Want de gemeenteraad zorgt elk jaar voor de verdeling van het geld. En dan maakt het echt uit welke partijen de meerderheid hebben.”

Wat kan ik doen?

Riny Schakenraad vervolgt: “we zijn altijd in gesprek met mensen die hart hebben voor alle dorpen binnen onze gemeente. En je kunt ons steunen door onze facebookpagina te volgen. Dan weet je wat er speelt in onze gemeente. We horen graag verschillende geluiden binnen en buiten onze partij voor een gezonde discussie. Die voeren we via de app, facebook, maar ook live en digitaal. Dus neem contact met ons op als je meer wilt weten. Want we gaan met DorpsGoed voor fijne, leefbare dorpen. Voor jong, oud, actief, minder actief. Waar je fijn op kunt groeien en fijn oud zijn. Met genoeg voorzieningen om dat mogelijk te maken!”

Wil je reageren?

fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

voorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld