Coronacompensatie voor leges voor de kermis, wie heeft dat bedacht?!

Coronacompensatie, zal dat het nieuwe woord van het jaar worden? Vorig jaar bestond het nog niet, nu kunnen veel bedrijven, verenigingen en gemeenten niet meer zonder.

Al weer een paar weken geleden hebben we vragen gesteld vanuit DorpsGoed over die compensatie. Het blijkt dat er voor de compensatie van de verliezen voor álle dorpshuizen in onze gemeente (De Moerkoal, D’n Durpsherd, Litserborg én Meander) in totaal 18.000,- is uitgetrokken. Dat is echt heel weinig voor vier locaties die al een half jaar geen inkomsten hebben en mensen in dienst hebben. Hoe reëel is dat?

Verder zagen we in het overzicht van kosten nog iets wat ons verbaast. De gemeente dekt namelijk ook eigen kosten uit dit coronabudget. Er wordt namelijk een bedrag van ruim € 46.000,- aan kosten gedekt voor de verkiezingen. Dat is geld dat de gemeente aan zichzelf uitbetaalt. En er was al een extra bedrag van de rijksoverheid gekomen om de extra verkiezingskosten te dekken. 

En dan een andere verbazingwekkende post: de gemeente compenseert gemiste legeskosten van het niet doorgaan van de kermis van dit geld. Terwijl dit geld toch echt bedoeld is om kunst en cultuur in onze gemeente in stand te houden. Niet om het tekort van de gemeente te dekken. En niet om stoeptegels of lantarenpalen van te kopen.

Tijd voor ons om nog eens door te vragen op dit overzicht!

Wil je reageren? fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld