Trots op onze kandidatenlijst!

18 december 2021 heeft DorpsGoed de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. Een mooi moment, want we presenteren met trots bijna 40 mensen die met ons de verkiezingen in willen gaan!

Voorzitter Riny Schakenraad en lijsttrekker Mariska Sturkenboom staan te glimmen bij de bekendmaking

Riny Schakenraad: “We zijn er goed in geslaagd een mooie mix samen te stellen op deze kandidatenlijst. We hebben net zoveel vrouwen als mannen op de lijst staan. Daarnaast zijn alle leeftijdscategorieën wel zo’n beetje vertegenwoordigd. Vanaf tieners en twintigers tot mensen die al veel meer levenservaring hebben. Kortom een afspiegeling van de bevolking in onze dorpen en een goed gevoel dat we zo’n breed scala aan mensen vertegenwoordigen. Dus bij DorpsGoed wordt het geluid van veel groepen mensen gehoord.”

Mariska Sturkenboom: “Met deze mensen gaan we met vertrouwen de verkiezingen in. Toine van Vught staat op de 2e plaats, dus die keert wel weer terug in de raad. En hopelijk sluiten er wat nieuwe raadsleden bij aan, want er staan er nog wat te trappelen. Diny Pennings heeft besloten de politiek wat meer van de zijlijn te volgen vanaf maart. Ze heeft dan zestien jaar in de actieve politiek gezeten, waarvan veertien jaar in de raad. Dus zij gaat het rustiger aan doen, maar we gaan zeker gebruik maken van haar kennis en expertise.”

Verder nog bijzonderheden op de lijst?

Mariska: “Er staan een aantal bekende namen op: Jan van Grinsven, Christel Heijmans, Patrick Timmermans en Fiet Cooymans. Zonder al die anderen tekort te doen, zijn we blij dat ook zij zich in de politiek inzetten voor onze dorpen. Want veel van de mensen die op onze lijst staan zie je terug in de dorpen in onze gemeente bij allerlei vrijwilligerswerk en activiteiten, maar ook de vertegenwoordiging in de politiek is belangrijk. Uiteindelijk worden daar veel besluiten genomen die iedereen aangaan en dan is het goed te weten wat er leeft. Zij halen bij uitstek de geluiden uit de dorpen naar de politiek toe.”

Nieuwsgierig wie er nog meer op de lijst staan? Kijk op Onze kandidaten voor de verkiezingen van 16 maart 2022 – Dorpsgoed

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld