Hebben Den Dungen en Gemonde geen centrum?

Al eerder vroeg DorpsGoed zich af wat de toegevoegde waarde van de centrummanagers in Berlicum en Sint-Michielsgestel is. Dat Berlicum en Gestel als centrum goed gepromoot worden, is ondertussen wel duidelijk. Maar we blijven ons afvragen hoe het nu met de andere dorpen in de gemeente zit.

Wat heeft het voor invloed op de andere dorpen dan?

Mariska Sturkenboom: “We zien dat de centrummanagers in Gestel en Berlicum een aanspreekpunt voor ondernemers in die centra zijn. Prima om dat vanuit de gemeente te faciliteren. Maar DorpsGoed vindt dat de centra van Gemonde en Den Dungen ook aandacht nodig hebben. Ook voor de winkels die er nog zijn in Den Dungen. Want als alles naar Gestel en Berlicum trekt, blijft er niet veel over. En Gemonde heeft ook echt aandacht nodig.”

En hoe zit het met het toerisme?

Mariska: “De centrummanagers hebben vanuit de toeristische visie ook een taak gekregen van de gemeente. Die toeristische visie geldt voor de hele gemeente, dus ook voor Gemonde en Den Dungen. Er is in Gestel en Berlicum speciaal een lokaal gezicht gekozen als centrummanager. We vragen ons af of er genoeg aandacht van de centrummanagers voor toerisme in Den Dungen en Berlicum is. Want daar valt nog echt wat te halen in onze gemeente.”

Wat gaat DorpsGoed doen?

Mariska: “We gaan in ieder geval nog eens vragen aan het college hoe het takenpakket van de centrummanager er uitziet. Waar begint bijvoorbeeld het werk van de centrummanager en waar eindigt het werk van de wijkmakelaar. Hoe zichtbaar zijn de centrummanagers voor toeristische ondernemers en hoe gaan we de centra van Den Dungen en Gemonde niet onder laten sneeuwen!”

Wil je hier over meepraten? Stuur een mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld