Tiny Houses, komen ze echt?

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft een onderzoek gedaan naar woonwensen in onze gemeente. Een interessant onderzoek waar vooral gekeken is naar de wensen van starters en ouderen.

Wat staat er in dat onderzoek?

Toine van Vught: “Dat onderzoek heeft gekeken wat de wensen zijn van mensen met betrekking tot wonen. Ouderen die bijvoorbeeld zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar bijvoorbeeld ook ouderen die graag kleiner willen wonen. Veel ouderen zien zeker in Gemonde dat het lastiger is langer thuis te blijven wonen als er minder voorzieningen in de buurt zijn. Met dit soort uitkomsten kan de gemeente beleid maken op woningbouw en woonomgeving.”

En hoe zit het met de Tiny Houses?

Toine: “Het blijkt dat 20% van de jongeren die een woning willen, interesse hebben in een Tiny House. Een huisje van ongeveer 50m2. Reden voor de gemeente om eindelijk aan de slag te gaan met dit concept. De aanhouder wint, wij zijn blij dat het college dit eindelijk oppakt. We moeten nog wel geschikte plaatsen vinden voor die Tiny Houses, maar er is in ieder geval een positieve grondhouding. Dat is echt winst!.”

Wanneer komen ze dan?

Toine: “Ze staan er nog niet. Gelukkig staat het college niet meer afwijzende tegenover deze vorm van wonen. Er wordt toch ook echt werk gemaakt van tijdelijke woningbouw. Er wordt gekeken waar dat kan. Eindelijk is het college zo ver dat er niet alleen naar traditionele woningbouw wordt gekeken.” We zijn er bij DorpsGoed trots op dat we door volhouden en steeds wijzen op deze vormen van wonen, het college toch zover hebben gekregen anders naar woningbouw te kijken. En daarbij willen we ook iedereen bedanken die in onze gemeente steeds weer dit onderwerp hebben aangezwengeld!”

Wil je reageren? Stuur een mail naar toine@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld