Mercuriusplein Berlicum, waar is dat feestje?

Voor miljoenen wordt het Mercuriusplein in Berlicum verbouwd. In april wordt een begin met de werkzaamheden gemaakt. Iedereen is benieuwd naar het eindresultaat, zeker als er zoveel geld mee gemoeid is. Het college heeft beloofd dat het plein een belevingsplek wordt, dat je er kunt recreëren. Er komen bomen, een fontein en mogelijkheden om te zitten. 

Het wordt behoorlijk vol op dat plein?

Mariska Sturkenboom: “Ja, daar ziet het wel naar uit. Veel vaste elementen zoals dat heet. Die kun je dus niet weghalen. Het aantal parkeerplaatsen wordt ook minder. Maar goed, een deel van de raad vond dat nodig op dit plein. We zien nu dat er zorgen zijn of er nog wel evenementen op het plein gegeven kunnen worden. Het Beach Volleybal bijvoorbeeld en muziekevenementen. Daar is juist dat plein midden in het dorp zo leuk voor.”

Vindt DorpsGoed het niet nodig?

Mariska: “Het plein kon zeker een opknapbeurt gebruiken. Wij vinden dat het echt teveel geld kost, vooral omdat de winkels hetzelfde blijven. De puien krijgen geen opknapbeurt en de winkels doen bijvoorbeeld ook niets voor dat plein. We hebben gepleit voor een gezamenlijke aanpak met winkeliers en inwoners, ook financieel. Dan hoeft de gemeente niet alles te betalen.”

En nu?

Mariska: “We wachten de antwoorden van het college rondom dit onderwerp af. Maar het ziet er naar uit dat de plannen vastliggen. De uitvoering gaat al beginnen, dus de vraag is of er nog iets veranderd kan worden. Maar het is goed als er aandacht is voor dit onderwerp.”

Wil je reageren? Stuur een mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld