Tijdelijk wonen bij Kentalis

Kentalis blijft in Sint-Michielsgestel. Dat is fijn, we horen toch een beetje bij elkaar. Maar ook Kentalis past zich aan een nieuwe omgeving aan. En daarom verkoopt zij een deel van de gebouwen en de grond die ze nu nog in bezit heeft.

Kentalis beseft hoe groot haar stempel op die plek in Sint-Michielsgestel is. Daarom neemt ze omwonenden en de gemeenteraad  mee in hun plannen. Even geleden heeft de gemeenteraad de visie van Kentalis besproken in de raad.

Hoe ziet het plan er uit?

Toine van Vught: “Het is een plan waar heel veel onderdelen in zitten en wat veel impact heeft op de omgeving. Daarom is in de gemeenteraad besproken dat er nog meer onderzoek naar verkeersafhandeling gedaan moet worden, vooral de afhandeling van het langzame verkeer.

Belangrijk is ook dat het een parkachtige omgeving blijft. Dus ruim opgezet. De Dommel stroomt er langs en die is aan de oevers beschermd en ook daar moet rekening mee gehouden worden.”

Wat vindt DorpsGoed van het plan?

Toine: “Het ziet er goed uit. Vooral de diversiteit in bouwen is goed. 20% huurwoningen staat ingepland. En er wordt een bestemming voor het hoofdgebouw gezocht. Dat is nog wel een uitdaging. Zeker omdat het een rijksmonument is, samen met de voortuin van het gebouw. In het plan worden ook Tiny Houses als mogelijkheid benoemd en daar is DorpsGoed helemaal voor! De gemeenteraad heeft nog wel onderzoek naar tijdelijk wonen op het terrein van Kentalis gevraagd.

Tijdelijke woningbouw?

Toine: Ja, we zijn zeer aangenaam verrast dat het punt wat wij al jaren maken, ook door anderen is opgepikt. CDA en PPA dienden een amendement in om een onderzoek te doen naar de mogelijkheden van tijdelijke woningbouw. We hopen dat het college dit ook daadwerkelijk gaat doen, want we zitten echt te wachten op woningen waar mensen ook tijdelijk terecht kunnen. En het duurt nog wel even voordat het plan van Kentalis is uitgevoerd. Dus dit zou een mooie gelegenheid zijn om tijdelijke woningbouw te faciliteren.

Wil je hier meer over weten of meepraten? Neem contact op via Toine@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld