“Niet alleen opkomen voor het dorp, maar ook verder kijken!”

We zitten aan de koffie bij Frans van der Waal. Hij is lid van DorpsGoed en heeft daar goede redenen voor.

“Ja”, zegt Frans, “ik vind het belangrijk dat een politieke partij dicht bij de mensen staat, en dat zie ik bij DorpsGoed. Je komt de leden van DorpsGoed overal tegen en ze weten wat er speelt. Zo kunnen de mensen in de fractie ook echt de problemen van de dorpen in de raad brengen.”

Is dat nodig?

“Dat is zeker nodig!,” zegt Frans, “we moeten zorgen dat er genoeg te doen is in de dorpen, dat we er met z’n allen iets van maken”.

Frans laat zijn enthousiasme duidelijk zien als hij praat. Als Rotterdammer is hij helemaal ingeburgerd in Den Dungen.

Frans: “We wonen bewust buiten de stad omdat we groen belangrijk vinden. We moeten zorgen voor onze aarde en groenbehoud in het dorp is heel belangrijk. Verder ben ik blij met de sociaal maatschappelijke onderwerpen waar DorpsGoed zich bezig houdt. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je afhankelijk bent van goede zorg in je gemeente. Je kunt niet voor een andere aanbieder kiezen, je hebt maar één gemeente. Dus ik ben blij dat DorpsGoed zich inzet voor dat soort zaken. Je kunt ook altijd bij ze terecht met vragen.”

En wat doen ze concreet dan?

Frans: “Een paar jaar geleden zijn we gestart met een project dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een stageplek geeft bij Litserborg. Toine van Vught en Diny Pennings van DorpsGoed hebben dat mede geregeld. Er was een lange adem voor nodig, maar het is gelukt! Zo doen we iets voor jongeren en is Litserborg een nog fijnere plek geworden om te werken en een kopje koffie te drinken.

En wat we dan zelf oppakken vanuit de dorpshuizen is de samenwerking. Zo is het project met stageplekken overgegaan naar D’n Durpsherd en de Moerkoal. Daar heb ik ook echt de samenwerking opgezocht om als dorpshuizen samen te zorgen voor goed lopende huiskamers van de dorpen. Nu overleggen we met de bestaande dorpshuizen en hopelijk komt de Stek uit Gemonde er binnenkort ook bij als nieuw dorpshuis.”

Kortom, DorpsGoed doet echt wat, past bij me en kijkt naar dorp, groen en mensen!

Wil je reageren? Fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld