“Een mooie mix tussen nieuw en waardevol oud”

Dat is wat Fiet Cooijmans aantrekt in DorpsGoed. We dachten eerst dat ze het ledenbestand van DorpsGoed bedoelde, maar dat is toch niet zo.

“Nee,” lacht Fiet, “wat ik bedoel is dat DorpsGoed streeft naar vernieuwing waar dat nodig is, maar heeft ook oog voor behoud van het bestaande wat nog waardevol is. En dat is belangrijk. Dat we weten waar we vandaan komen, maar dat we ons ook voorbereiden op de toekomst. Zo ben ik echt voor Tiny Houses. Ze kunnen onderdeel van de oplossing zijn voor de woningnood en betaalbare woningen. Maar ik ben ook blij dat de Blauwe Scholk behouden blijft. Nu kunnen daar woningen in gerealiseerd worden en blijft een prominent gebouw in Den Dungen bewaard.

Verenigingen en vrijwilligers

Fiet Cooijmans is een bekend gezicht in Den Dungen. Ze heeft zich jarenlang ingezet voor Carnaval in Krabberdonk. Verder is zij zeer actief geweest bij de Dungense volleybalclub (HLB Van Daal) en is ze binnen Litserborg een actieve bewoner van een van flats. Het organiseren en initiatief nemen gaat haar makkelijk af. Fiet weet dan ook als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn: “We moeten het in onze dorpen met z’n allen doen. Uit jarenlange ervaring heb ik geleerd dat samen wonen, zorgen, sporten, culturele activiteiten ondernemen en een veilige omgeving creëren alleen kan als je ook genoeg vrijwilligers hebt. Dus je moet trots zijn op die vrijwilligers en er goed voor zorgen.

Wat verwacht je van DorpsGoed en de politiek in de toekomst?

Fiet: “ik zie dat je dingen voor elkaar krijgt door samen te werken en transparant te zijn in je communicatie. Dat zie ik bij DorpsGoed en verwacht ik ook terug te zien in de toekomst. Daarom kies ik ook voor DorpsGoed. Naast dat het ook een gezellige club mensen is. En ze willen allemaal wat betekenen voor de gemeenschap. Ik ben steeds weer onder de indruk hoe mensen geholpen worden met vragen en hoe geworteld iedereen is in de gemeenschap waar ze zitten. Bij DorpsGoed weten we echt wat er speelt bij de mensen en kunnen dat naar de politiek vertalen zodat er bij de gemeente wat aan gedaan wordt.”

Wil je bekijken wie er nog meer voor DorpsGoed kiezen? Houd de website van DorpsGoed in de gaten: www.dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld