NLdoet: DorpsGoed deed mee!

Zaterdag 12 maart trok DorpsGoed er op uit om mee te doen met NLdoet. Het Oranjefonds wil met deze dag het vrijwilligerswerk in Nederland stimuleren, door iedereen op te roepen om samen met vrienden, bekenden en collega’s of met onbekenden je in te zetten voor de ander. NLdoet is een initiatief dat helemaal bij DorpsGoed past. Om die reden gingen we met een vijftal leden op zaterdagochtend naar Scouting Petrus Donders in Sint-Michielsgestel om hen te helpen met een aantal klussen.

Cda9F5-WIAA1ju3 We troffen het, want het was een prachtige ochtend om aan de slag te gaan. Bovendien was er genoeg te doen, zowel binnen als buiten. Dat Scouting Petrus Donders een actieve vereniging is bleek ook al gauw: meer dan tien vrijwilligers waren aan de slag om het clubgebouw aan binnen- en buitenkant te schoon te maken. De vloeren werden geschrobd, de ramen gezeemd en de keuken gereinigd. Maar ook buiten was er genoeg te doen:  er werd fors gesnoeid en gezaagd en van het groenafval werd een prachtige houtwal rondom het terrein gemaakt. Met zoveel fanatieke mensen was het prettig en snel werken en het werd duidelijk dat er in een korte tijd een heleboel klussen konden worden gedaan.

Ook actief buiten de raadzaal

 DorpsGoed vindt dat maatschappelijk actief zijn zich niet alleen afspeelt in de raadszaal, maar dat het eveneens daarbuiten moet gebeuren met het helpen van mensen en het ondersteunen van het verenigingsleven. Op 12 maart werd dat weer duidelijk met deze vorm van actieve politiek.

Omdat wij blijvend aandacht hebben voor mens en milieu, gaat zaterdag 19 maart ook weer een hele ploeg van DorpsGoed op pad om de Dungense polder schoon te maken in het kader van de landelijke zwerfvuilactie.

Wil je ook meedoen met het opruimen van de Dungense polder? Geef je dan op bij Martijn van Meurs: mvanmeurs@hetnet.nl