Lokaal 7, wat is er aan de hand?

Het bestuur van lokaal 7 heeft aangegeven dat zij stoppen met hun bestuurswerk omdat er geen toekomst in Lokaal 7 zit zoals het nu gaat. De lokale omroep van de gemeente Sint-Michielsgestel krijgt te weinig geld om een stap te zetten naar een omroep die meer kan uitzenden en meer met nieuws bezig kan zijn.

Lokaal 7 vraagt nogal wat. Per jaar moet er structureel € 100.000,- uitgetrokken worden voor de lokale omroep. Dat is nu een bedrag van € 16.000,-.

De afweging die gemaakt moet worden? Is er noodzaak en behoefte aan een lokale omroep voor zoveel geld? Wat levert het op voor de mensen in de 7 kernen? 

Al een tijd geleden heeft Lokaal 7 de plannen voorgelegd aan de politieke partijen. Dat het voorstel niet is opgenomen in de begroting voor 2022, zegt misschien genoeg over hoe de verschillende partijen over de investering denken.

Of is er meer aan de hand? 

Communicatie gaat niet zozeer over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden. DorpsGoed betreurt het dat het zover heeft moeten komen dat het bestuur van Lokaal7 de bestuurstaken heeft neergelegd.

Van wethouder én programmamaker naar wethouder

Op 30 mei 2022 zit het bestuur bij wethouder Van Druenen. Deze wethouder weet precies wat er speelt bij Lokaal 7, want in de eerste weken van zijn wethouderschap was hij daar nog een bevlogen programmamaker. DorpsGoed vraagt zich af of er geen wethouder beschikbaar was die iets meer afstand van de zaak kan nemen. De verwevenheid is wel erg groot.

We zijn dan ook benieuwd naar de uitkomst van het gesprek met de wethouder en wachten de berichtgeving hierover af. En zoals u van ons gewend bent: Duurt het te lang? Dan vragen we ernaar!

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld