Kentalis digitaal!

Het had een mooie rondwandeling kunnen worden, daar bij Kentalis op het terrein, maar het werd een digitale kennismaking.

De meeste raadsleden zijn bekend met het terrein. Van vroeger, vanuit werk of privé. Kentalis is enorm verbonden met Sint-Michielsgestel en zo wordt het ook gevoeld door de inwoners. Gelukkig voelt Kentalis dat zelf ook.

Een van de redenen dat er grote moeite wordt gestoken in het behoud van het markante hoofdgebouw.

Waarom deze digitale ontmoeting?

Mariska Sturkenboom: “De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel werd bijgepraat over de plannen die Kentalis heeft met het terrein. Want het terrein is dan wel van Kentalis zelf maar het is zo’n groot deel van onze gemeente dat alles wat er gaat gebeuren, impact heeft. En we kunnen alleen maar blij zijn als gemeente dat Kentalis dat zelf ook ziet en daarom veel moeite doet een mooi stuk Gestel te blijven.”

En hoe gaat dat er dan uit zien?

Mariska: “Zo concreet is het nog niet. In de gemeenteraad hebben we al eerder gesproken over dit gebied. Er zijn toen uitgangspunten geformuleerd. De raad heeft bijvoorbeeld gezegd dat een deel van de woningen sociale koop en sociale huurwoningen moet zijn. Maar ook dat de Dommeloevers open moeten blijven.”

En wat doet Kentalis?

Mariska: “Kentalis gaat met onze uitgangspunten aan de slag. Zij hebben zelf natuurlijk ook eisen aan hun nieuwe omgeving. Want het kantoor verhuist naar het oude Rabobank kantoor op de Hoogstraat in Sint-Michielsgestel, maar er blijven wel mensen wonen op het terrein die zorg nodig hebben. Alle uitgangspunten en eisen worden samengevoegd en daarmee kan er een concreter plan komen. Dan kunnen ontwikkelaars inschrijven, net zoals dat bij veel plannen vanuit de gemeente gaat.”

Klik hier voor een virtuele tour bij Kentalis

Meer weten? Neem contact op via fractievoorzitter@dorpsgoed.nl of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld