DorpsGoed in de voortuin

Regelmatig staat DorpsGoed in de voortuin. Of in de achtertuin, of binnen aan de koffie. Gewoon, bij mensen thuis of bij een vereniging die met een probleem zit. DorpsGoed is een politieke partij, maar wij vinden dat politiek over mensen gaat en die vind je in de voortuin, de achtertuin, de keuken, in de Durpsherd of bij de sportvereniging.

Toine, jij komt nog wel eens ergens?

“Dat klopt”, zegt Toine. “ik heb regelmatig contact met mensen die een probleem hebben waar ze niet meer uitkomen en dan proberen we te helpen. Zo kan er een kwestie zijn met de gemeente, bijvoorbeeld rond een stuk tuin. Maar ook over zorg. Of een vereniging die geen accommodatie meer heeft. Zo praten we met heel veel mensen en horen wat er speelt.”

En daar blijft het bij?

Toine: “Nee, we proberen mensen weer op weg te helpen om een oplossing te vinden. Daarbij wijzen we hen naar de goede instanties, want die zijn niet voor iedereen even makkelijk te vinden. Soms helpt het al als je aangeeft op welke afdeling bij de gemeente iemand moet zijn. Maar zo komen er ook onderwerpen in de raad. Bijvoorbeeld verkeer, nu speelt er weer iets bij de Sassenheimseweg in Berlicum. We gaan daar dan naar toe en overleggen met bewoners wat er mis is en wat er kan. Maar zo zijn we ook in gesprek over een oprit waar een bijzondere situatie is bij iemand thuis.”

Dus als je DorpsGoed belt lossen zij het op?

“Nee”, lacht Toine, we gaan met je in gesprek en kijken wat een goede weg is om iets op te lossen. En dat hoeft niet altijd via de politiek. Maar voor veel mensen is de weg naar het gemeentehuis niet altijd logisch en wij weten vaak wel die weg. En dan hoeft het helemaal niet politiek te worden. En als mensen eenmaal op de goede weg zitten, dan kunnen ze het vaak zelf oplossen.”

Wil je meer weten? Kijk op www.DorpsGoed.nl of mail met jouw probleem naar toine@dorpsgoed.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld