Dat doe je er toch even bij… wethouder zijn?

Vorig week stapte wethouder Van de Hulsbeek op. Naast zijn eigen bedrijf is hij parttime wethouder. En dat valt niet mee. Een eigen bedrijf vraagt veel van je in deze tijd, maar het gemeentelijke bestuur vraagt ook veel. En dat was niet meer te combineren. We snappen dat dat je op een gegeven moment opbreekt.

Het geeft maar weer eens aan wat een beslag een openbare functie op je legt. Wethouder en gemeenteraadslid ben je 24 uur per dag. Sterker nog, bijna alle raadsleden verdienen hun boterham met een baan naast hun raadslidmaatschap. Want van de vergoeding van een raadslid kun je niet leven. Maar voor de wet ben je als eerste raadslid. En dat dus 24 uur per dag.

Dus ook op feestjes, etentjes, bij de sportvereniging langs de kant en in de winkel tussen de boodschappen. En dat is prima! Want daar horen we wat er speelt, wat iedereen bezighoudt en hoe mensen over zaken denken.

Maar soms moet je de keuze maken dat iets niet langer gaat. En dan is stoppen het enige alternatief. En laten we hopen dat iedereen die zich in het openbaar bestuur begeeft er net zo veel plezier aan beleeft als wij bij de fractie van DorpsGoed!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je interesse om eens te horen wat raadsleden doen? 

Stuur dan een bericht naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nldiny@dorpsgoed.nl of toine@dorpsgoed.nl  of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld