Jimmi, Angela en Cees gaan voor DorpsGoed

Jimmi, Angela en Cees staan op de kieslijst van DorpsGoed. Ze vertellen waarom ze voor DorpsGoed hebben gekozen.

Alle drie uit een ander dorp en samen bij DorpsGoed.

“Dat klopt”, zegt Angela, “vanuit Gestel ben ik zelf ook actief in verschillende dorpen in onze gemeente, dus lijkt me een partij die dat ook doet heel logisch om bij aan te sluiten.”

Cees beaamt dit: “veel  gemeentelijk beleid en besluiten gelden voor alle dorpen en ik zie dat DorpsGoed een verkiezingsprogramma heeft waarin het belang van alle dorpen in onze gemeente centraal staat. Ik sluit me daar graag bij aan.”

En Jimmi sluit daar weer bij aan: “DorpsGoed is een heel benaderbare partij. Dat vind ik belangrijk in de politiek. Daarom sta ik op de lijst.”

Angela Boselie, wat vind jij belangrijk bij DorpsGoed?

“Nou, dit zijn mijn eerste stappen in de politiek en die zet ik graag bij een partij die open staat voor een samenleving die verandert. Een verandering die ze samen met inwoners wil maken en die eigenlijk al gaande is. Dat zie ik in mijn werk bij het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers), maar ook in het dorp Sint-Michielsgestel, waar ik woon.

Daar is van alles aan het veranderen in het centrum bijvoorbeeld en daar zullen we als mensen ook mee aan de slag moeten. Zo heb ik alles rondom de denktank voor verkeer in Gestel gevolgd. Maar ook bij activiteiten rond het Dungens gat ben ik betrokken. Daar zorgen we ook voor verandering. De wereld een beetje mooier en beter maken op een heel concrete manier en samen met anderen. Dat vind ik leuk. En DorpsGoed zit er ook zo in!”

Cees van Luxemburg, vanuit Berlicum ben jij betrokken bij mensen en bij DorpsGoed.

“Jazeker,” zegt Cees. In Berlicum en Middelrode ben ik actief in het dorp, bijvoorbeeld als voorzitter bij dorpshuis de Moerkoal. Maar ik bekijk ook de ontwikkelingen in het buitengebied en de bouwplannen zoals in Middelrode met een kritisch oog en vanuit mijn zeer lange ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving. Het verkiezingsprogramma van DorpsGoed ziet er goed uit en ik wil me graag inzetten om dit mede mogelijk te maken. Wat mij betreft zorgen we er voor dat er meer balans in de initiatieven en maatregelen in alle dorpskernen komt. Daarbij moet er echt ruimte gegeven worden aan de energie en kennis en kunde van de bewoners en ondernemers. Niet van bovenaf bepalen en opleggen, maar samen met de inwoners aan de slag. Samenwerking van alle  politieke partijen bij grote onderwerpen die er toe doen, zoals de ontwikkelingen rond Laar-Nieuw Laar, is een must. Bij DorpsGoed heb ik daar een goed gevoel over. Daarom heb ik me daarbij aangesloten.” 

Jimmi Hendriks, DorpsGoed is heel benaderbaar zeg jij. Hoe heb je ze benaderd?

“Wij hadden een probleem in de buurt. Daarvoor ben ik naar de raadsvergadering gegaan. DorpsGoed gaf aan de situatie op locatie te willen zien. Dus op zaterdagochtend stonden we in mijn tuin om te bekijken wat er ging gebeuren. Zo simpel kan het zijn. Gewoon luisteren naar mensen die betrokken zijn bij hun omgeving. Later merkte ik dat dit bij hen heel gewoon is, meepraten over kleine en grote onderwerpen: je omgeving, klimaat, duurzaamheid, zorg. Allemaal onderwerpen die belangrijk zijn voor onze inwoners. Vanuit mijn werk bij Cello in Vught als adviseur Planning & Control, weet ik hoe de financiën bij de zorg geregeld zijn en hoe een samenwerking tussen gemeenten werkt. Daar kan ik naast de andere onderwerpen nog een bijdrage voor leveren.” 

Op 16 maart kun je op Jimmi, Angela en Cees stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld