Een witte vlek in het sportakkoord

Sport en bewegen zijn belangrijk om gezond te blijven. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Bij een vereniging, in de sportschool of door te wandelen of fietsen. Je trekt er speciaal je sportkleren voor aan, of je stapt op de fiets om boodschappen te doen. Allemaal goed.

Een goede gezondheid is fijn. Het zorgt ervoor dat je de dingen die je wilt doen ook kan doen. Omdat sporten niet bij iedereen vanzelf gaat, is het goed dat de overheid dit stimuleert. Bijvoorbeeld met geld (de contributie van de verenigingen laag houden of een trimbaan aanleggen). Of door faciliteiten te bieden.

Om gemeenten daar bij te helpen is er een Sportakkoord afgesloten. Je kunt je als gemeente daar bij aansluiten zodat je geholpen wordt samen dingen te doen.

Je kunt als gemeente extra geld krijgen om mensen te ondersteunen die geen geld hebben om een sportvereniging te betalen. Of om je accommodaties te verduurzamen. Of om mensen met een beperking meer kansen te geven om te sporten.

Prima om hierbij aan te sluiten zou je denken als gemeente. Dat deden dus al heel veel gemeenten, bijna allemaal. Maar niet de gemeente Gestel.

Al een jaar geleden zijn daar vragen over gesteld. Maar het college doet niet mee. Er staat niets over in het coalitie akkoord zeggen ze.

Zullen we dan het volgende college dit wel laten opnemen. Iets over gezondheid en sporten? Zodat de blinde vlek weggehaald wordt en ook onze gemeente meedoet met het sportakkoord.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld