Het is weer stil aan de overkant! Hoe het landbouwverkeer door Den Dungen door Den Bosch wordt geregeld.

Bruggen hebben af en toe onderhoud nodig. Ook de Dungense brug. Markante toegangsweg tot Den Dungen. Net als veel mensen in onze gemeente, waren we bij DorpsGoed verbaasd te horen dat de Dungense Brug eigendom is van de gemeente Den Bosch. De gemeente ‘s-Hertogenbosch is dus verantwoordelijk voor het onderhoud.

Hoe zit dat nu?

Toine van Vught: “De gemeente Den Bosch heeft al wat onderhoudswerkzaamheden aan de brug bij Den Dungen uitgevoerd. Dat is helemaal prima natuurlijk. We waren, net als veel inwoners, verbaasd dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch eigenaar is en niet de gemeente Sint-Michielsgestel of Rijkswaterstaat. Maar goed, blijkbaar is het zo geregeld.”

En wat wil de gemeente Den Bosch?

Toine: “Den Bosch heeft aangegeven dat ze een breedte en gewichtsbeperking willen instellen bij de Dungense brug. Dat betekent dat veel landbouwverkeer niet meer over de brug kan. En dat is voor een aantal landbouwers echt een strop. Dan moeten ze langs sluis 0 in ‘s-Hertogenbosch. Of via de Mirrooise brug. Dat is echt heel ver om.”

Hoe moeten ze dan rijden?

Toine: “Nou, de Mirrooise brug is dan het meest voor de hand liggend, maar dat betekent wel dat er veel meer landbouwverkeer over de doorgaande wegen van Den Dungen komt. Denk aan de Spurkstraat, de Hoek en alles wat van de ene kant van Den Dungen naar de andere kant moet rijden. Ook in het kader van duurzaamheid is dit geen goed idee!”

Wat moet er dan gebeuren?

Toine: “We vinden dat de gemeente Sint-Michielsgestel wel wat harder van zich mag laten horen wat de problemen zijn die zo’n besluit met zich meebrengen. Het is de zoveelste keer dat ’s-Hertogenbosch  iets besluit wat voor Den Dungen nadelig uitpakt en het college in Sint-Michielsgestel doet niets!

Landbouwers en bewoners spreken zich uit en er is bezwaar gemaakt tegen deze beslissing van ’s-Hertogenbosch, maar niet door de gemeente Gestel. We gaan bij DorpsGoed maar weer met onze bewoners aan de slag om te zien wat er nodig is om in ieder geval te zien wat er anders kan.”

Wil je hierover meepraten? Mail naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld