Het Centrum van Gestel, over bomen en parkeren

Een digitale bijeenkomst met mooie plaatjes. De gemeenteraad werd bijgepraat over de plannen rond het centrum van Gestel. Hoe gaat de hele omgeving er uit zien, hoe lopen verkeersstromen en hoe lopen wandelpaden door het centrum.

Maar vooral, waar blijven auto’s, fietsers en voetgangers in het centrum.

Wat kregen jullie te zien?

Mariska Sturkenboom: “we hebben inzicht gekregen in wat er qua bestrating en beplanting gaat gebeuren in het centrum van Gestel. Het college heeft opdracht gegeven samen met omwonenden te bekijken wat er kan en wat bewoners in de buurt willen. Het is een hele puzzel om het goed in elkaar te krijgen.”

Nog verrassende dingen?

Mariska: “Nou, het parkeren blijft een dingetje om het zo maar te zeggen. Het Adrianusplein (parkeerplaats aan Schijndelseweg bij de Albert Heijn) is helemaal af en wordt niet meer veranderd. Terwijl we toch wel merken dat het op en afrijden bij die parkeerplaats voor problemen zorgt op de Schijndelseweg. De inrit van de parkeerplaats is smal, dus auto’s kunnen er bijna niet oprijden als iemand van de parkeerplaats af wil. Dus we denken dat daar nog wel naar gekeken moet worden.”

En het groen?

Mariska: “de tekeningen laten behoorlijk wat groen zien. Dat is mooi. Er is ons verzekerd dat dit niet ten kosten van parkeerplaatsen gaat. We hopen echt dat het een gezellig centrum wordt. Maar de praktijk is soms weerbarstig. Want de Raadskamer is voorlopig niet gebouwd. En nu wachten tot maart 2021 hoe dat verder gaat. Tot die tijd is in ieder geval de grond ingezaaid met graszaad en ziet het er als een parkje uit. Ook leuk! En wie weet, als er weer eens iets georganiseerd mag worden, wat er dan kan op dat stukje.”

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met DorpsGoed. 

Kijk op www.DorpsGoed.nl of stuur je bericht naar Mariska Sturkenboom fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld