Het vergeten groen in de Dungense Polder

We schrijven niet voor het eerst dit jaar over de Dungense Polder. Er liggen heel wat plannen of ideeën voor dit stukje Den Bosch: verslaafdenopvang, windmolens wel of niet, in het verleden een industrieterrein…

De meeste ideeën zijn nog niet tot besluit gekomen in de Bossche Raad. Maar 1 idee is al jaren geleden uitgewerkt en heeft wel tot een besluit geleid. Een deel van de Dungense Polder zou natte natuur worden. 

Na jaren onderhandelen, dubben, uitleggen en plannen heeft de raad van Den Bosch uiteindelijk eind 2017 besloten een deel van de polder voor natte natuur in te richten. Meer weidevogels, meer diversiteit en meer natuur.

Maar hoe staat het eigenlijk met die plannen? Niet alleen wij zijn benieuwd, maar de Bossche Groenen zijn ook heel benieuwd. Zij hebben het college van Den Bosch gevraagd hoe het nu zit met die natuur.

Hieronder de link naar hun berichtje op Facebook. En nu wachten wij en zij op de antwoorden!

Want wat gaat er gebeuren als hier toch windmolens geplaatst gaan worden? De Dungense Polder is nog steeds zoekgebied. Allemaal vragen waar het college van Den Bosch antwoord op moet geven. We zijn erg benieuwd. En wat fijn dat de Bossche Groenen hier het voortouw in nemen!

Dtv Nieuws – Bossche Groenen: ‘waar blijven plannen Dungense Polder?’

Meer weten over de Dungense Polder of over DorpsGoed? Kijk op www.dorpsgoed.nl of neem contact op met fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld