Bloemetjes en bijtjes

Vorig jaar in de herfst zijn heel veel mensen in onze gemeente bezig geweest om nestkastjes voor mezen op te hangen. Dat was een leuke actie van de gemeente. Vogels zijn blij met een nestkastje en wij zijn blij dat ze rupsen en andere insecten eten.

Maar die insecten moeten er dan wel zijn. Daarom is er een nieuwe actie van de gemeente. Met de buurt kun je, onder voorwaarden, een stuk berm of gras inzaaien met een bloemenmengsel. Dat ziet er mooi uit en zorgt dat de insecten die zo nodig zijn in onze natuur, zich thuis voelen in onze leefomgeving.

Toine, jij bent enthousiast over dit initiatief!

Toine van Vught: ”ja, dat klopt. We zien dat het in onze gemeente op sommige plaatsen echt aan het verstenen is. Bijvoorbeeld in Den Dungen. Daar is in het centrum maar heel weinig groen. Als we nu de plekken waar groen is, deze bloemen kunnen laten groeien en bloeien, dan ziet het er al anders uit. En met een paar buren kun je zo het stukje groen dat voor je huis ligt, mooier maken.”

Maar waar ligt dat groen dan?

Toine: “Nou, bij wadi’s bijvoorbeeld. Je ziet nu dat in nieuwere wijken vaak groen ligt dat voor waterberging moet zorgen. Daar kun je ook prima bloemenmengsels strooien. En dan ziet het er echt anders uit. Bij de wijkmakelaars kun je die bloemenmengsels krijgen en dan fleuren we met z’n allen de boel een beetje op!”

Goed initiatief dus?

Toine: “Jazeker, vanuit DorpsGoed zijn we erg voor dit soort initiatieven. Snel resultaat, kleinschalig, bijna iedereen kan mee doen. Zo wordt groen van iedereen en je ziet meteen een verandering in je omgeving.”

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met DorpsGoed. 

Kijk op www.DorpsGoed.nl of stuur je bericht naar Toine van Vught: toine@dorpsgoed.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld