Heidelust, doe er iets mee!

Op 21 oktober werd in de gemeenteraad de begroting voor 2022 besproken. Er is eenmalig vier miljoen euro beschikbaar door een meevaller.

Samen met Groen Links, D66, PvdA en de Gestelse Coalitie diende DorpsGoed een motie in om een deel van dit geld te gebruiken om Heidelust versneld te ontwikkelen. We vinden dat belangrijk omdat er een aantal dingen samenkomen in dat gebied.

Waarom wil je dat gebied sneller ontwikkelen?

Mariska Sturkenboom: “We willen dat er gebouwd gaat worden. Dit is een plek die wat grootschaliger ontwikkeld kan worden. Hier kun je echt een woonwijk bouwen. Dus daar kunnen we even mee vooruit. Het plan is ook om ‘De Bolster’ in dit gebied te bouwen. Dan kan er op de plaats van de Bolster woningbouw komen. Dit plan is nog pril, en er is nog werk aan de winkel om de omwonenden hier bij te betrekken, maar het is een van de weinige plaatsen waar woningbouw een echte boost kan krijgen.”

Nou, aan de slag dan maar!

Mariska: “Ja, dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan. Het gebied is een waterbergingsgebied en ligt laag. Dus je kunt er niet zomaar bouwen. Het waterschap heeft daar al voor gewaarschuwd. Dus er moet nog wel wat gebeuren voor er gebouwd kan worden.

Met het beschikbaar stellen van het geld voor dit project, bijna 2 miljoen euro, willen we dat het proces sneller gaat en er mensen ingehuurd kunnen worden om de hele inspraak, grondverbetering en alles wat er verder nodig is, goed te regelen.

En wat krijgen we dan?

Mariska: “Hopelijk snel een oplossing voor de Bolster, en een woonwijk met een breed scala aan woningen. En wat DorpsGoed betreft horen daar ook Tiny Houses en andere tijdelijke woningen bij. Zeker als er toch gebouwd wordt, moet tijdelijke bebouwing op het stuk dat als laatste aan de beurt is, zeker kunnen!

Vind je hier ook wat van? Laat het ons weten: fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld