Geld voor de scholen, daar ligt toekomst!

We schreven al eerder over de overvolle Fonkel in Den Dungen. En dat daar iets aan moet gebeuren. Verder is ‘De Bolster’ ook toe aan vernieuwing van het gebouw. Daarom is het goed dat het college en de gemeenteraad beiden geld beschikbaar hebben gesteld voor de nieuwbouw van scholen.

Wat is er precies aan de hand?

Diny Pennings: “bij Fonkel is het op dit moment zo dat het integrale Kindcentrum niet meer waargemaakt kan worden. Dus dat kinderen tussen 0 en 12 jaar op dezelfde locatie kunnen blijven. Dat geeft rust voor ouders en kinderen. Maar het is zo vol in het gebouw dat er geen plaats meer is voor de BSO-bovenbouw. Het peuterarrangement zit in Litserborg en ouders moeten op die verschillende plaatsen kinderen ophalen. Dus het wordt echt tijd om het gebouw uit te breiden”.

En gaat dat gebeuren?

Diny: “Ja, daar worden nu plannen voor gemaakt en vergunningen voor aangevraagd. Dus we hopen dat dit snel wordt opgelost. Het is natuurlijk fijn dat er veel kinderen in Den Dungen wonen, want dat houdt het dorp levendig en zorgt voor een toekomst voor het dorp. Maar we moeten wel zorgen dat dit soort voorzieningen op peil blijven om als dorp aantrekkelijk te blijven om hier te wonen. We willen immers nog meer woningen bouwen in onze gemeente.

Daarom is DorpsGoed blij dat er een deel van het geld dat dit jaar over is, naar onderwijshuisvesting gaat.

En ‘De Bolster’?

Diny: “Het gebouw van de Bolster is al wat ouder. Er is een visie gemaakt voor de wijk Theereheide. Daarin is gepland dat de Bolster naar een andere plek gaat. Maar daardoor duurt het langer voor er nieuwbouw kan komen. De nieuwe plek is op Heidelust en dat moet nog helemaal ontwikkeld worden. De bouw van de school was dus na 2026 gepland. Dat is gelukkig teruggedraaid en de gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om Heidelust versneld te ontwikkelen.

Daar is DorpsGoed blij mee, want bouwen is mooi, maar kinderen die in onze dorpen wonen, moeten ook naar school kunnen in dat dorp! 

Vind je hier ook wat van? Laat het ons weten: fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld