Gemeente maak deze winter eens echt werk van het Dungens Gat!

In de winter is het er bijna net zo druk als in de zomer. Wandelaars komen graag bij het Dungens Gat, het is een mooie plek om te vertoeven bij Den Dungen.

Er is in de directe omgeving steeds meer te beleven. Zo zijn er een trimbaan en een kabouterpad. Allemaal bedacht en aangelegd door vrijwilligers. Stichting Held is drijvende kracht en ook de leden van de motorcross hebben een steentje bijgedragen.

Nou, lijkt me prima zo. Niets meer aan doen?

“Integendeel”, zegt Mariska Sturkenboom. Er moet echt nog wat gebeuren aan het onderhoud van het groen bij het Dungens Gat, of eigenlijk Meerse Plas zoals het officieel heet. De bomen zijn niet allemaal goed en een aantal moeten gerooid of weggehaald worden. Dan kan de rest van het groen mooier en robuuster worden. Het is ook niet allemaal even veilig meer rond die bossen met bomen die half omgevallen zijn. De gemeente is daar nu echt aan zet!” 

Dat kost natuurlijk geld.

“Ja, dat kost geld”, beaamt Mariska. “Maar dat is er ook”. De gemeenteraad heeft 55.000,- beschikbaar gesteld in 2022 voor extra onderhoud bij het Dungens Gat, dus daar moet dat van kunnen. Onderhoud aan bomen en struiken doe je vaak in de winter, ook met het oog op het broedseizoen en de sapstromen van bomen en planten. Dus de gemeente moet wel aan de slag! Anders moeten we weer een jaar wachten.”

Wat wil DorpsGoed?

Mariska:  “DorpsGoed wil dat de gemeente echt aan de slag gaat. Want nu laten ze alles over aan vrijwilligers en mooie initiatieven zoals dat van Landschapsarchitecten HOUTMAN&SANDER. Terwijl al jaren geen onderhoud meer is gepleegd en er veel initiatieven niet ondersteund zijn. We willen dat er nu echt commitment van de gemeente komt. En niet alleen maar praatjes voor bühne.”

Wil je hier over meepraten? Stuur een bericht naar Fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld