Gas eraf, dat levert op!

Sinds vandaag staat er een bijzondere snelheidsmeter in de Driezeeg in Middelrode. Alle auto’s die zich aan de snelheid houden worden beloond. Elke keer spaar je wat geld om te samen tot een mooi bedrag te komen voor skelters en een verkeersplein bij de Herman Jozefschool. Veel kinderen steken die weg over om bij hun school te komen.

Het is al jaren bekend dat veel onveilige situaties rond scholen door de auto’s van de eigen ouders ontstaan. Het is dus goed om kinderen lopend en fietsend naar school te laten gaan of lopend of fietsend te brengen naar die school. En als we dan met al die ouders lopend en fietsend naar school gaan, is het fijn dat alle auto’s die er nog rijden, dat rustig doen.

En wat we steeds beter leren in onze samenleving, is dat belonen vaak beter werkt dan straffen. Dus krijgt de Herman Jozefschool elke keer als er een auto zich goed aan de snelheid houdt, geld. Zo wordt er gespaard om meer kinderen verkeersles op een veilig verkeersplein te geven. En hoe tof is dat als je dat met een skelter kunt doen!

DorpsGoed vindt het een geweldig plan. Als je je goed gedraagt, verdien je wat. En als je ziet dat iedereen om je heen dat doet, is het makkelijker je aan de regels te houden. Dus, wat DorpsGoed betreft zou dit op meer plaatsen mogen gebeuren. Een zakcentje voor de buurtvereniging, of een zakcentje voor die club waar alle ouders met de auto naar toe rijden. Misschien kunnen we de meter af en toe verplaatsen in de gemeente.

DorpsGoed is blij dat het college dit initiatief heeft opgepakt. Nu alleen maar hopen dat er niet extra veel auto’s langsrijden om het bedrag te verhogen, want dat helpt de verkeersveiligheid ook niet!

Wil je meer weten over hoe DorpsGoed denkt over dit onderwerp? Neem contact op met DorpsGoed. 

Kijk op www.DorpsGoed.nl of stuur je bericht naar Toine van Vught, toine@dorpsgoed.nl of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld