Eindelijk 2021 en alles wordt anders?

Wat hebben we uitgekeken naar de jaarwisseling. 2020 was een jaar waar voor de meeste mensen niet veel hoogtepunten te beleven waren. Wel een jaar waarin we met heel veel mensen anders naar de samenleving zijn gaan kijken.

Niet bij elkaar en je toch verbonden voelen. Wat is nu echt belangrijk in het leven? Welke mensen zijn kwetsbaar in onze samenleving en hoe zorgen we voor hen? En ook, wat gebeurt er als we niet voor kwetsbare mensen zorgen of een deel van de samenleving niet mee gaat met de veranderingen? Heel veel vragen en kwesties die al eerder speelden, maar nu pijnlijk duidelijk werden.

En dan kunnen we 2020 achter ons laten en is het allemaal over. Helaas, zo werkt het niet. Want ook op 1 januari houden we afstand, kunnen ondernemers niet vooruit, en de scholen zijn voorlopig nog dicht.

Maar het grote verschil is natuurlijk wel dat er een lichtpuntje is door de vaccinaties die er aan komen. Als er genoeg mensen ingeënt zijn kunnen we weer bij elkaar op bezoek zonder beperkingen. Jongeren kunnen weer naar opleiding en college. En de zorg mag hopelijk wat rustiger aan het werk dan nu het geval is. En we kunnen misschien weer verder weg op vakantie.

Toch ben ik benieuwd naar wat jij meeneemt van alles wat we het afgelopen jaar hebben meegemaakt. Gaan we weer de ratrace in die we hiervoor hadden? Steeds meer, verder en duurder? Of meer samen, rustiger, iedereen meenemen in veranderingen in plaats van alleen de snelsten. DorpsGoed kiest graag voor het laatste. Met bewondering hebben we gekeken naar iedereen die dat al deed en dat heel vanzelfsprekend vindt.

DorpsGoed waardeert iedereen die zich het afgelopen jaar heeft ingezet op plaatsen waar dat nodig was. 

Het jaar 2020 laat ons duidelijk zien hoe belangrijk de directe leefomgeving is en dat is ook precies waar de lokale politiek over gaat. Dus je mag van DorpsGoed verwachten dat zij zich in 2021 blijft inzetten voor jouw omgeving. Of dat nu groen, maatschappelijk of in stenen is, we gaan samen voor dorpen waar het goed wonen is. Ook dat verandert in 2021 niet!

Wil je hier iets over kwijt? Mail naar Mariska Sturkenboom: fractievoorzitter@dorpsgoed.nl