DorpsGoed: Beekveld krijgt een speeltuin!

Dat hebben we al een paar keer geroepen, maar we denken dat het nu echt gaat gebeuren: Een speeltuin in de wijk Beekveld in Berlicum. Dankzij een motie van DorpsGoed, mede ingediend door De Gestelse Coalitie, Groen Links, PPA, PvdA en VVD. De motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Net als de motie dat het college in gesprek gaat met de buurt om het verkeer veilig af te handelen.

Diny Pennings is initiatiefnemer van de motie.

“We zijn van de zomer al uitgebreid in de buurt geweest om te horen wat er speelt”, zegt Diny. “Er is voor de kinderen in de buurt weinig te spelen, zeker als ze klein zijn. En het is belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. Dus zijn we daarmee aan de slag gegaan. 

Kinderen hebben tekeningen gemaakt van wat voor speeltuin ze willen. Ter inspiratie voor de projectontwikkelaar. De projectontwikkelaar beloofde toen dat er voor het eind van 2021 een speeltuin kwam. Om een of andere reden is dat niet gebeurd, maar de buurt is nu wel een beetje klaar met alle beloften. Dus hebben we het via de gemeenteraad geregeld.”

Inmiddels is er weer een toezegging.

“Dat klopt”, zegt Diny, “In februari 2022 komt er nu een speeltuin voor de jongste kinderen. Dat is in ieder geval bij de wethouder aangegeven door de projectontwikkelaar. We wachten met spanning af!”

Maar er is nog meer aan de hand in de wijk.

“Ja, er zijn nog wel een paar issues die daar spelen”, vervolgt Diny. “We hebben ook een motie ingediend om met de bewoners nog eens naar een veilige afhandeling van het verkeer te kijken. Ook daarvan heeft de raad gezegd dat dit moet gebeuren. Er is nog veel bouwverkeer, er is nog geen veilige verbinding voor fietsers en voetgangers naar de basisschool. De ontsluiting de wijk uit is niet optimaal. Daar ligt nog werk binnen de wijk, maar ook in de straten om de wijk heen.

We hopen dat er met deze moties aandacht komt voor het welzijn en de veiligheid in de buurt.”

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld