Een voetbalkantine vol kleding

Het wijkplein in Gestel moest leeg voor woningbouw. Dat was altijd de bedoeling en er is heel veel behoefte aan de woningen die daar gaan komen. Woningen die gebouwd worden door de woningbouwvereniging. Eindelijk. Het heeft al lang genoeg geduurd.

Waar het ene initiatief van de grond komt, moet iets ander weg. In de tijd dat het schoolgebouw op de plek van de Irenestraat leeg stond, is er veel moois ontstaan. Een plek voor de jeugd, een moestuin voor iedereen die zin heeft om mee te doen. En een kledingbank die veel toeloop heeft. Dat drukt ons maar weer eens met de neus op het feit dat behoorlijk wat mensen aan het eind van de maand niet genoeg geld overhouden om kleding te kopen. Zo’n 450 mensen maken gebruik van de kledingbank!

Bij elkaar

Mariska Sturkenboom: “Dat zijn toch veel mensen. Het mooie was op de Irenestraat dat alles bij elkaar zat. En ook in die wijk, want daardoor wordt het ook door de wijk gedragen. Een van de redenen waarom DorpsGoed graag had gezien dat dit en andere initiatieven uit dit project in de Beekvlietboerderij verder konden. Daar kon het namelijk samen blijven en op de plek waar de wijk die het heeft voortgebracht, doorgaan. Maar dat gebouw wordt verkocht.”

Naar de voetbalkantine dus?

“Ja”, zegt Mariska, “naar de oude voetbalkantine van SCI. Op zich prima wat betreft ruimte en faciliteiten. Het is echter helemaal aan de andere kant van het dorp. Dat lijkt een kleinigheid, want zo groot is Gestel nu ook weer niet. Maar het zorgt er wel voor dat het sociale stuk dat er voor en door de wijk was nu weg is. Samen met de initiatiefnemers van de kledingbank hebben we gepleit voor alles samen in de Beekvlietboerderij, vanuit de gedachte dat je hulp biedt op de plek waar het ook echt nodig is. Het college heeft anders besloten, maar we hopen dat de mensen die de kledingbank nodig hebben, die nog steeds kunnen vinden, dat is het belangrijkste.”

We wensen de kledingbank en het nieuwe wijkplein in Sint-Michielsgestel veel succes op hun nieuwe plek!

Wil je hier iets over kwijt? Mail naar Mariska Sturkenboom: fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Foto: bezoek van DorpsGoed aan de wijk Beekkant en het Wijkplein.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld