Geen plek voor tijdelijke woningen!? Plek zat!

DorpsGoed pleit al jaren voor tijdelijke woningen. Op veel plaatsen die voor woningbouw bestemd zijn, kun je prima tijdelijke woningen zetten als de plannen voor permanente bebouwing op zich laten wachten.

In Berlicum, Gestel en Den Dungen kennen we allemaal plaatsen waar al jaren van gezegd wordt dat er woningbouw komt, maar waar nog steeds niets staat.

Is 10 jaar tijdelijk?

“Dat klopt”, zegt Mariska Sturkenboom, “als je iets neerzet, wil je dat zeker voor 10 jaar doen. Want het kost geld om woningen te bouwen, ook voor de gemeente. Denk aan wegen, riolering, etc. Maar nu zegt wethouder Van der Aa dat er geen plaatsen zijn die hiervoor in aanmerking komen en daar zijn wij als DorpsGoed echt boos over!

Boos?

“Ja”, zegt Mariska fel, “als je kijkt hoe het gaat met woningbouw in deze gemeente word ik daar echt boos over. Bij de Werststeeg in Berlicum is in 2017 besloten door het college onder leiding van wethouder Mathijssen, dat er geen noodzaak is voor tijdelijke woningbouw. Dat stuk ligt al jaren braak en nu zijn er ook al weer 4 jaar voorbij. Datzelfde geldt voor de Veldstraat in Den Dungen. In 2012 zijn de kinderen van ’t Kiemveld en de Jozefschool samen naar Fonkel gegaan. Negen jaar later is er nog steeds niet gebouwd op die plek. Daar hadden prima tijdelijke woningen kunnen komen. Dus dat er geen plaats is vind ik echt onzin. De wil is er niet!”

Wat kan er nog?

Mariska: “Er zijn nu ook weer plaatsen waar bouwplannen zijn. Als je in de praktijk kijkt, zie je dat er op stukken waar veel gebouwd gaat worden zoals de locaties Kentalis en Heidelust in Sint-Michielsgestel en de plannen in Gemonde, niet alles tegelijk gebouwd wordt. Zet dan op de stukken die het laatst met permanente woningen bebouwd worden, tijdelijke woningen. Dan kunnen er in ieder geval mensen wonen die met spoed op zoek zijn naar een woning.”

DorpsGoed vraagt het college echt iets te doen met de mogelijkheden die er zijn en niet steeds tegen de gemeenteraad te zeggen dat ze er mee bezig zijn. Want nu lijkt het alsof de gemeenteraad aan het lijntje wordt gehouden en er maar geen besluit komt om hier echt mee aan de slag te gaan. Er is zo’n grote behoefte aan woningen in onze gemeente!

Wil je hier iets over kwijt? Mail naar Mariska Sturkenboom: fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld