Dungens Gat gaat goed!

Al jáááááren wordt er gesproken over ontwikkelingen bij het Dungens Gat. En er is al het een en ander gebeurd. Zo is er nu een kabouterpad en een trimbaan. Deze zomer staat er ook weer een frietkar. Maar er blijft behoefte aan structurele verbetering van recreatie aan het Dungens Gat.

Weer blij gemaakt met een dode mus?

Toine van Vught: “Ik hoop het niet. Jaren geleden heeft Jos Maas van DorpsGoed zich al ingezet om partijen bij elkaar te brengen om wat voor elkaar te krijgen. Iedereen wilde, behalve de gemeenten Gestel en Den Bosch. Steeds als iemand met een plan kwam werd dat weggewimpeld. Nu hopen dat het niet bij woorden van de wethouder blijft, maar dat er echt iets kan. En dat de verbindende schakel de gemeente wordt, is prima.”

Het college gaat er nu strakker op zitten?

Toine: “Dat geven ze aan. We hopen dan ook echt dat dat het verschil maakt. Zij hebben immers invloed op de vergunningen, wat er kan in het gebied. Hoog tijd dat er wat gaat gebeuren.”

En als je plannen hebt?

Toine: “DorpsGoed heeft al vaker opgeroepen plannen te melden bij de gemeente. Dat doen we weer. We hopen dat als die mensen die iets wilden hun plannen nog een keer tevoorschijn halen, zodat we een mooie recreatieplek krijgen in Den Dungen. Want we weten nu allemaal hoe belangrijk recreatie en natuur in je omgeving zijn.”

Wil je reageren? Stuur een mail naar toine@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld