Blauwe Scholk Blijft!

Een pand waar een weg doorheen moet. Dat was de Blauwe Scholk voor het college. Veel mensen waren het er niet mee eens. Een beeldbepalend pand haal je niet zomaar uit het hart van je dorp. Dus kwam er een comité, een handtekeningenactie en een onderzoek.

Wat voor onderzoek?

Mariska Sturkenboom: “Op aandringen van de gemeenteraad, waarbij we als DorpsGoed het voortouw genomen hebben in de raad, is er een onderzoek gekomen naar de Blauwe Scholk. Zowel naar het pand zelf als naar de noodzaak om een weg door het pand te laten lopen. Blijkbaar is het toen voor het college duidelijk geworden dat er alternatieven zijn. Dat is mooi!”

Waarom moet het pand blijven?

Mariska: “Of je het pand mooi vindt of niet, daar kun je over twisten. Maar het hoofdgebouw is uniek en bouwkundig nog in orde. Het is niet meer van deze tijd om zo’n pand, waar ook echt cultuurhistorische waarde aan hangt, af te breken. Het is veel duurzamer hier een goede bestemming voor te vinden. Zeker als er woningen komen.”

Dus meer woningen door behoud van het pand?

Mariska: “Er is in ieder geval weer een locatie bij waar woningen ontwikkeld kunnen worden. We kunnen ons echt verheugen op een levendig centrum als er bij De Blauwe Scholk, Wonen op de Donk  en het terrein van Slachterij Cooijmans woningen komen. Helemaal als er een mooie mix van woningen komt voor verschillende doelgroepen.”

DorpsGoed is blij dat er mensen opgestaan zijn om het pand te behouden. Onder andere het comité behoud Blauwe Scholk heeft zich hard gemaakt voor dit resultaat. DorpsGoed heeft zich in de politiek ingezet voor het behoud van de Blauwe Scholk. Samenwerking loont. Want iets slopen is zo gebeurd, maar duurzaam met je omgeving en Den Dungen omgaan geeft veel meer voldoening! 

Wil je reageren? Stuur een mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld