DorpsGoed: Wat wilt u met de Blauwe Scholk?

Tijdens een druk bezochte open dag in de Litserborg, is er veel gesproken over de Blauwe Scholk. De stelling: Wat gaan we doen met de Blauwe Scholk maakte de tongen los. Veel ideeën, vernieuwende ideeën, wilde ideeën, alles kwam langs. Afbreken, verbouwen, laten staan, meningen genoeg. Jong, oud, iedereen vond er wel wat van.

Blauwe scholkAppartementen
De meest gehoorde optie is het ombouwen van de Blauwe Scholk naar een appartementen complex. Goed geïnformeerd als iedereen is, weten de meesten dat het realiseren van appartementen niet eenvoudig is. DorpsGoed is van mening dat als wij met z’n allen iets heel graag willen, dit ook gerealiseerd moet kunnen worden. We blijven dit in ieder geval bespreekbaar en op de agenda houden.

Creatief en Out of the box
Dat de Dungense bevolking creatief en out of the box kan denken is ons wel duidelijk geworden: Wat dacht u van een indoor speeltuin in de Blauwe Scholk, of een jongerensoos, een bioscoop, theater, MacDonalds, een museum, opvang van vluchtelingen en een turnhal. Of een pannenkoekenhuis waar je zelf pannenkoeken kunt bakken, een proeflab waar je van alles uit kan proberen.
Maar ook de suggestie om het tekort aan ruimte bij Fonkel op te lossen. Niet alles is makkelijk realiseerbaar, maar het is zeker de moeite waard om na te denken waar zo’n markant pand in het dorp voor kan dienen.
Een aantal mensen vinden dat het pand plaats moet maken voor iets anders. Het is een mooie plek voor een park, een kinderboerderij of een hofje waar wat kleine woningen omheen staan.

Nog veel meer
DorpsGoed gaat deze en andere suggesties onder de aandacht brengen van de wethouder en hoopt dat ook hij gestimuleerd wordt om creatief te zoeken naar een geschikte eigenaar voor het pand. Hopelijk stimuleert dit om het pand goed te verkopen en deze Dungense plek weer levendig te maken.Mariska Sturkenboom

Nieuwe ontmoetingen
DorpsGoed blijft actief en naar u toekomen. Onze volgende activiteit is op 12 november. We bezoeken dan de wijk Schuurkerkpad in Berlicum. Wilt u vertellen wat u mooi, leuk, of minder geslaagd vindt in uw wijk? Vul dan de enquête in die we bij u in de bus gooien. U kunt deze op 12 november tussen 10 en 12 inleveren bij onze stand. Tot dan!

Meepraten? mail naar m.sturkenboom@kpnmail.nl of kom bij de volgende achterbanvergadering op woensdag 2 november om 20.00 uur in het gemeentehuis.