DorpsGoed op bezoek in Schuurkerkpad

Op zaterdag 12 november a.s. gaat de lokale politieke partij DorpsGoed op bezoek in de wijk Schuurkerkpad in Berlicum. Van 10.00 uur ’s morgens tot 12.00 uur ’s middags zullen diverse leden van de partij in de wijk aanwezig zijn om van de bewoners te horen hoe de ervaringen zijn met het wonen op deze mooie plek in Berlicum.

Het bezoek van deze zaterdag wordt voorafgegaan door een uitnodiging en een vragenlijst die huis aan huis in de wijk verspreid wordt. Mariska Sturkenboom: “Deze wijk is stapsgewijs de afgelopen tien tot vijftien jaar ontwikkeld. De bewoners van deze wijk wonen dus al weer behoorlijk wat jaren in onze gemeente, maar zijn ook nog relatieve nieuwkomers. Wij vinden dat je ook betrokken moet blijven bij een nieuwbouwwijk na realisatie. Vandaar dus dit gesprek met de bewoners van deze buurt. Wij horen graag van hen wat hun ervaringen zijn met het wonen in deze wijk in Berlicum.” De afgelopen anderhalf jaar bezocht DorpsGoed de wijken Jacobskamp, Hoptuinen en Parkhagen en nu is Schuurkerkpad aan de beurt. De ervaringen met deze bezoeken zijn positief: veel bewoners zochten de partytent op en gingen in gesprek met DorpsGoed over zaken die er volgens hen toe doen.

Interesse in kwaliteit van wonen

Door vooraf een vragenlijst te verspreiden, wil DorpsGoed de bewoners prikkelen om na te denken over hun IMG_2857[1]woonervaringen. “We zijn niet alleen geïnteresseerd in hun ervaringen in de wijk, maar ook met het dorp Sint-Michielsgestel en de gemeente in zijn algemeenheid,” aldus fractievoorzitter Mariska Sturkenboom. Zoals gezegd, diverse leden van DorpsGoed staan zaterdag 12 november a.s. in het parkje in de wijk (op de contouren van de voormalige schuurkerk). Iedereen die interesse heeft om met hen in gesprek te gaan is van harte welkom. Voor degenen die een vragenlijst in de bus heeft gekregen en deze inlevert, ligt er een kleine verrassing klaar. Uiteraard is er ook koffie, thee en fris in de partytent van DorpsGoed. Heeft u vragen over deze actie of over DorpsGoed zelf, neem dan contact op met Mariska Sturkenboom m.sturkenboom@kpnmail.nl