DorpsGoed: vakantiemijmeringen

Jos Maas 01-10-2014 01Het zonnetje schijnt nog, maar het gewone leven gaat weer beginnen. De vakantie is voorbij en een nieuw schooljaar strekt zich voor ons uit. Ook de plaatselijke politiek maakt zich op voor een nieuw jaar.
Genoot u tijdens uw vakantie ook zo van die andere omgeving of van de rust van het even niets moeten? Heerlijk, die andere cultuur, dat mooie stadje op die berg. Of prachtig die kerk in dat pittoreske dorp waar u foto’s van maakte. Zo’n kerk die alle dagen mensen aantrekt, gelovig of niet. Die kerk in dat vakantiedorpje is cultureel erfgoed dat is blijven bestaan.

Dicht bij huis
Thuisgekomen valt u weer in de dagelijkse beslommeringen. En dan valt het soms niet zo op dat er ook dicht bij huis mooie gebouwen zijn die de moeite van het bewaren waard zijn. Zelfs in de eigen gemeente zie je wel eens markante gebouwen over het hoofd die onze dorpen een fraai uiterlijk en karakter geven.

Balkumse TorenBalkumse toren
Het is dan ook bijzonder jammer dat het in onze gemeente niet is gelukt de Balkumse toren te behouden. Een toren die het tijdperk vertegenwoordigt waarin Nederland na de oorlog weer werd opgebouwd. Een toren die een deel was van een monument van hoop, geloof en heel veel liefde van de inwoners van Berlicum. Een toren die om die reden kon rekenen op de steun van veel inwoners van Berlicum.

Inspiratie
Wij hebben inspiratie opgedaan tijdens de zomerperiode. Hopelijk heeft u die inspiratie ook opgedaan. DorpsGoed gaat weer beginnen aan een nieuw politiek seizoen en wij gaan er alles aan doen om bijvoorbeeld dit jaar de verdere afbraak van ons cultureel erfgoed te voorkomen. Want: wie zijn historie kent en respecteert, is klaar voor de toekomst.

Heeft u ook een mening over De Balkumse toren of over een ander onderwerp? We gaan graag met u in gesprek: Jos Maas